Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová papilota s kuřecím a vepřovým masem (Živáňská)

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 60 min

95 min (35 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 582 kJ /
1 573 kcal
Bílkoviny174,88 g
Tuky16,97 g
Vláknina26,20 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 439 mg
Sůl0,82 g
Sacharidy168,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme na slabší půlkolečka a na oleji zesklovatíme. Vepřové a kuřecí maso nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Krok 2: Pekáček vyložíme alobalem tak, abychom měli dostatečný přesah na zabalení. Krok 3: Alobal potřeme trochou oleje, poklademe vrstvu brambor, osolíme je a potřeme je slabou vrstvou hořčice. Na brambory dáme polovinu cibule, na cibuli dáme polovinu vepřového a polovinu kuřecího masa, osolíme a opepříme. Krok 4: Celý tento postup ještě jednou zopakujeme, jen s tím rozdílem, že vynecháme hořčici. Skončit bychom měli vrstvou brambor, kterou zakápneme olivovým olejem a poklademe bylinkami. Krok 5: Po vyrovnání všech vrstev alobal zabalíme tak, aby vznikl dobře uzavřený balíček. Krok 6: Pečeme 1 hodinu při teplotě 200 °C.

TIP: Jak se peče v papilotě

Zveřejněno 26. 1. 2012

Poznámka autora Miquel

Cibuli můžeme dát péct syrovou, ale musíme počítat s tím že bude tvrdší.

Slovo papilota je převzato z francouzského papillote (papijot).

Můžeme přidat na kousky nakrájenou anglickou slaninu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jO75

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jO75

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Migeli, díky. Jsi zlatíčko, teď jsem spokojená. No, když to máš vyzkoušené, zkusím to také. A co kdyby se ty brambory předvařily, to zapečení by netrvalo tak dlouho. Nevím, zkusím to. A už se nezlob, prsíčka jsou fajn.:-K:-8

Upravuji výraz "kuřecích prs" na kuřecích prsíček. Vypadá to na fotkách jako spálené? A můžu vás ujistit že ani ze zdola to není připálené.chocolate:Pekl jsem to 1 hodinu a 30 minut. Ne 2 hodiny;-) a nedělal jsem to poprvé.

rozmarynaH:To je zbytečné, nemyslíte?Běžně se používá výraz kuř. prsní řízky i kuř. prsa.
Migueli, tu dobu bych (pro sichr;-)) asi upravila, ve staré plynovce by to za dvě hodiny bylo černé.Jinak je to prima recept:yes:.

rozmarinaH:Pokud vím tak kuře má prsa a ne prsní řízky, ty si z nich můžeš nakrájet. A ten čas a teplota(200 - 250)je v pořádku mám to odzkoušené.

No Migueli, nevím nevím. Hodina a půl při 250 stupních, nebude to připálené. A ten obrat "Kuřecích prs?" Asi jsi měl na mysli kuřecích prsních řízků. :-((:-!:-((

Tuto rychlovku mám také ráda, dobré a rychlé:-K

Takový oběd, po kterém není hora nádobí, mám ráda. Dijonská hořčice tomu určitě dodá ten správný šmak.:yes::yes:+

Tématické fráze:
papillota, co jsou papiloty, vareni v papilote, rychlý oběd s vepřovým masem, vaření v papilotu, papiloca, papiloty na vaření, papilota na vaření, papilota vaření, papileta, papiloca, papiloza, papiloza, jak udělat papilotu, kureci prsicka v papilote, kureci rizek v papilote, brambory v papilotě se se špenátem, kuřecí prsa v papilotě, zapeksne zemaky s veprovym masem, zapece brambory s kuřecím masem

Suroviny:
brambory, prsa kuřecí, maso vepřové, cibule, hořčice dijonská, sůl, pepř mletý, olej olivový, rozmarýn, šalvěj, tymián

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu