Rybí salát se zelím a cibulí

Jana Dorazinová-Remková Kuchařka: Jana…

Doba přípravy: 10 min+ uležení cca 500g salátu Ryby 26 názorů

Suroviny

Pangasius cca 300 g
kysané zelí překrájené 300 g
Vegeta asi 1 lžíce
1 velká cibule
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Syrového pangasia si pokrájíme na kousky, zelí také pokrájíme nadrobno a cibuli na půl kolečka. Do vhodné nádoby dáme na dno trochu zelí, na ně kousky pangasia, cibule a vše posypeme vegetou. Postup opakujeme, dokud máme ryby, končíme zelím.

  2. Můžeme přidat i trochu zelné vody, pokud máme. Necháme uležet 4-5 dní, pak konzumujeme. Vegety můžeme přidat, nemusíme se bát, salát opravdu není slaný.

  3. Veškerá gramáž je čistě orientační, salát si klidně může každý udělat i z kila ryb a lze použít i jiné ryby.

Poznámka

Kdysi jsme v Karviné kupovali rybky, kterým se říkalo "PILINY", byly to takové menší rybičky vhodné na tento salát, po kterém se vždy zaprášilo. Pak se však rybky někde ztratily a tak jsem letos vyzkoušela z pangase.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Rybí salát se zelím a cibulí

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Taky souhlasím s tím, že je to rybou.Recept je dobrý:yes: Pangase jsem přestala kupovat, když jsem se dočetla,v jakých podmínkách ryba žije a čím se krmí.:no:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jana Remkova: chyba je určo v té rybě, na rovinu: já ho koupila 4x, ani jednou nechutnal, takže ne chyba receptu, ale tý ryby a už ho prostě nekoupím

    Odpovědět

  • spagetka: musím na to pořád myslet, strašně mne to mrzí;-(, ale když vidím něco takového, ani se nedivím...:-((http://www.novinky.cz/ekonomika/259034-ahold-prele...

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    jirka:Musím souhlasit s janou, nebo lépe souhlasím. Není to receptem!!!Záleží hlavně na kvalitě ryby, nebyla prošlá nebo nebylo na ní něco divného? Recept se mi jeví o.k.

    Odpovědět

  • jirka: ale to určitě nebude receptem!!:-O Dělávám to hodně často, nikdy nikomu nic nebylo!:-O Moc mne to mrzí, snad ta rybka neměla salamonelózu!:-S

    Odpovědět

  • jirka jirka(neregistrovaná)

    včera jsem měl pangase,žena ho výborně okořenila,byla to pravá
    pochoutka.Bohužel večer začaly bolesti břicha a průjmy.Během 15 hodin jsem byl 7x na velké,je mi blbě na zvracení,jsem z toho
    úplně vyřízený !!!!

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

  • Tondo díky, nevyložím si to špatně;-), je mi líto, že jsi ukončil registraci, moc se mi líbily tvé recepty. Co se salátu týká, je to na zvážení každého;-);-).

    Odpovědět

  • Antonín Kufner Antonín Kufner(neregistrovaný)

    Dobrý den paní Remková, chtěl jsem se vám omluvit a napsat že jsem se nikdy za nikoho neskovával, požádal jsem o zrušení mého profilu. A k receptu, doufám že si to nevyložíte špatně, pokud používáte chlazené a čerstvé ryby je to v pořádku ale u mražených je tohle velký problém a mělo by se to do dvou dnů po rozmražení spotřebovat, protože může dojít k otravě. přeji mnoho nových receptů Ambiente

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

  • :-D:-D:-D Já věděla, že se tu rozvine diskuze;-). Holky, tohle byl chlazený pangas z Makra;-), ale já bych se fakt nebála ani mraženého. Suši, nebo, jak se to píše, je taky ze syrových ryb, ne? Je tolik věcí, co jsem ještě nejedla a nikdy neříkám NIKDY;-). Určitě bych nemohla pozřít psa, z mnoha důvodů. Ale kdyby se tak stalo a já nevěděla, že je to pes..tak co už? :-S Vyzkoušejte, uvidíte;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Eli - já vím, že víš:-D, ale dala jsem to sem právě kvůli té technologii, takže tyčky jsou už tepelně zpracované;-):-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    To já vím, že to není z kraba...;-) Ale důležitá informace je, že se rybí maso vaří v páře a pak se teprve dál upravuje a i mrazí. To by mluvilo pro tvoji domněnku, že by nebylo nejlepší pro tento recept použít pangase mraženého, ale raději čerstvého. Jenže těch je na našem trhu zatím žalostně málo...

    Odpovědět

  • maris maris

    Eli, toto jsem našla o Surimi - jsou ještě povařené v páře http://www.szpi.gov.cz/docDetail.aspx?docid=100021...:-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Maris, hned jsem se zarazila po přečtení tvého komentáře - ale pak mi došlo, že např. krabí tyčinky také tepelně neupravuju, nechám je povolit a dávám do pomazánek nebo salátů. Já se vyhýbám tomu, abych něco rozmraženého znovu zmrazila, to bych nikdy neudělala, raději vyhodila. To je nebezpečné, ale proces zmrazení a rozmrazení jednou jedinkrát by nemusel být nebezpečný, nebo jo???:-O To bych ráda věděla - teď mě napadá, že ty krabí tyčinky možná nejsou rovnou syrové, ale už předem tepelně upravené... Tak fakt nevím. :-/

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: rybí salát recepty rybí salát rybý salát rybí salát ze syrových ryb salát ze syrových ryb cibule recept na rybí salát zavináče se zelím rybí očka recept zavináč se zelím recept rybí salát zavináči se zelím rybí salát ze syrové ryby recepty ze syrových ryb salát ze syrové ryby saláty ze syrových ryb rybí salát recept syrové rybí pochoutky rybí pomazánka ze syrových ryb salat

Zapomněl/a jsem heslo