Rybí salát se zelím a cibulí
Suroviny
Porce: cca 500g salátu
Nutriční hodnoty
Energie | 143 kJ / 34 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 0,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdysi jsme v Karviné kupovali rybky, kterým se říkalo "PILINY", byly to takové menší rybičky vhodné na tento salát, po kterém se vždy zaprášilo. Pak se však rybky někde ztratily a tak jsem letos vyzkoušela z pangase.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 2. 2012 17:02
Taky souhlasím s tím, že je to rybou.Recept je dobrý Pangase jsem přestala kupovat, když jsem se dočetla,v jakých podmínkách ryba žije a čím se krmí.
14. 2. 2012 13:48
Jana Remkova: chyba je určo v té rybě, na rovinu: já ho koupila 4x, ani jednou nechutnal, takže ne chyba receptu, ale tý ryby a už ho prostě nekoupím
14. 2. 2012 13:30
spagetka: musím na to pořád myslet, strašně mne to mrzí, ale když vidím něco takového, ani se nedivím...
http://www.novinky.cz/ekonomika/259034-ahold-prele...
14. 2. 2012 13:16
jirka:Musím souhlasit s janou, nebo lépe souhlasím. Není to receptem!!!Záleží hlavně na kvalitě ryby, nebyla prošlá nebo nebylo na ní něco divného? Recept se mi jeví o.k.
14. 2. 2012 13:13
jirka: ale to určitě nebude receptem!! Dělávám to hodně často, nikdy nikomu nic nebylo!
Moc mne to mrzí, snad ta rybka neměla salamonelózu!
14. 2. 2012 13:09
včera jsem měl pangase,žena ho výborně okořenila,byla to pravá
pochoutka.Bohužel večer začaly bolesti břicha a průjmy.Během 15 hodin jsem byl 7x na velké,je mi blbě na zvracení,jsem z toho
úplně vyřízený !!!!
5. 1. 2011 14:37
4. 1. 2011 10:52
Tondo díky, nevyložím si to špatně, je mi líto, že jsi ukončil registraci, moc se mi líbily tvé recepty. Co se salátu týká, je to na zvážení každého
.
3. 1. 2011 21:43
Dobrý den paní Remková, chtěl jsem se vám omluvit a napsat že jsem se nikdy za nikoho neskovával, požádal jsem o zrušení mého profilu. A k receptu, doufám že si to nevyložíte špatně, pokud používáte chlazené a čerstvé ryby je to v pořádku ale u mražených je tohle velký problém a mělo by se to do dvou dnů po rozmražení spotřebovat, protože může dojít k otravě. přeji mnoho nových receptů Ambiente
3. 1. 2011 00:48
+9
2. 1. 2011 23:34
Já věděla, že se tu rozvine diskuze
. Holky, tohle byl chlazený pangas z Makra
, ale já bych se fakt nebála ani mraženého. Suši, nebo, jak se to píše, je taky ze syrových ryb, ne? Je tolik věcí, co jsem ještě nejedla a nikdy neříkám NIKDY
. Určitě bych nemohla pozřít psa, z mnoha důvodů. Ale kdyby se tak stalo a já nevěděla, že je to pes..tak co už?
Vyzkoušejte, uvidíte
2. 1. 2011 22:14
Eli - já vím, že víš, ale dala jsem to sem právě kvůli té technologii, takže tyčky jsou už tepelně zpracované
2. 1. 2011 22:08
To já vím, že to není z kraba... Ale důležitá informace je, že se rybí maso vaří v páře a pak se teprve dál upravuje a i mrazí. To by mluvilo pro tvoji domněnku, že by nebylo nejlepší pro tento recept použít pangase mraženého, ale raději čerstvého. Jenže těch je na našem trhu zatím žalostně málo...
2. 1. 2011 21:51
Eli, toto jsem našla o Surimi - jsou ještě povařené v páře http://www.szpi.gov.cz/docDetail.aspx?docid=100021...
2. 1. 2011 21:41
Maris, hned jsem se zarazila po přečtení tvého komentáře - ale pak mi došlo, že např. krabí tyčinky také tepelně neupravuju, nechám je povolit a dávám do pomazánek nebo salátů. Já se vyhýbám tomu, abych něco rozmraženého znovu zmrazila, to bych nikdy neudělala, raději vyhodila. To je nebezpečné, ale proces zmrazení a rozmrazení jednou jedinkrát by nemusel být nebezpečný, nebo jo??? To bych ráda věděla - teď mě napadá, že ty krabí tyčinky možná nejsou rovnou syrové, ale už předem tepelně upravené... Tak fakt nevím.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Pečená zelenina s rybou
Přidáno před 3 hodinami

Muffiny s čokoládovo-avokádovým krémem
Přidáno před 4 hodinami

Pomazánka z avokáda s tuňákem
Přidáno před 4 hodinami

Skleněné nudle s tofu a cuketou
Přidáno před 16 hodinami

Pečená zelenina se sýrovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami

Kuřecí "rillettes"v PH
Přidáno 3. 7. 2022 22:27
Právě bylo uvařeno:

Babiččin rychlý jablkový koláč
uvařil/a Bobo10
před 23 minutami

Dušená mrkev s masem a bramborem "pro nejmenší"
uvařil/a Bubas
před 2 hodinami

Vepřový perkelt s tarhoňou
uvařil/a sMoulynka
před 3 hodinami

Mascarpone dort s citrónovou chutí
uvařil/a Slivci
před 3 hodinami

Šťávička za studena dělaná
uvařil/a Zdezde
před 4 hodinami

Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
uvařil/a Slivci
před 12 hodinami

Kuřecí prsa pečená ve slanině
uvařil/a Mariis
před 13 hodinami

Květákovo-pórkové placičky se sýrem
uvařil/a MarcelaMandova
před 14 hodinami

Rybízová bublanina-jednoduchá
uvařil/a veverkag
před 17 hodinami

Nekynutý koláč s ovocem a křupavou drobenkou
uvařil/a Ala787
před 19 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: rybí salát recepty rybí salát rybý salát rybí salát ze syrových ryb salát ze syrových ryb cibule recept na rybí salát zavináče se zelím salát ze syrové ryby rybí očka recept zavináč se zelím recept rybí salát zavináči se zelím rybí salát ze syrové ryby recepty ze syrových ryb saláty ze syrových ryb rybí salát recept syrové rybí pochoutky rybí pomazánka ze syrových ryb salat
Suroviny: pangasius, zelí kysané, vegeta, cibule
Rybí salát se zelím a cibulí
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wkx8
26 názorů