Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička pečená ve šlehačce s nivovou peřinkou

Zapečená a předem naložená krkovice bude krásně měkká a navíc se středomořským tónem díky přidaným olivám. Pokrm, který potěší všechny milovníky zrajícího modrého sýra. Chuť nivy, doplněná smetanou, v jídle skutečně dominuje.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby odležení masa

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 554 kJ /
1 089 kcal
Bílkoviny46,33 g
Tuky97,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 338 mg
Sodík 4,04 g
Sůl10,13 g
Sacharidy6,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem maso rozklepeme na tenké plátky. Nasolíme a opepříme. Zakápneme olejem a necháme v ledničce odležet do druhého dne. Krok 2: Troubu předehřejeme na 200 °C. Krok 3: Plátky masa vložíme do pekáčku a zalijeme smetanou. Přidáme na kolečka nakrájené olivy (můžeme vynechat). Na maso hustě poklademe silnější plátky nivy (asi půl centimetru silné). Krok 4: Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme zakryté přibližně 40 minut. Poté odkryjeme a dopečeme 20 minut dozlatova.

TIP: Jak dlouho marinovat maso

Zveřejněno 16. 10. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Krkovička pečená ve šlehačce s nivovou peřinkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k8Q5

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Krkovička pečená ve šlehačce s nivovou peřinkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k8Q5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vypadá zajímavě. Zkoušel někdo s jiným druhem masa?

Právě jsem narazila na tento recept. Jelikož nemám ráda olivy nahradila jsem je žampiony.
Už se těším na výsledek.????

perfektný recept! akurát ja som mala nenaklepanú krkovičku, takže som to piekla až 1-1,15 hod a ako prílohu som použila batáty. to spojenie slanej a sladkej chuti ma baví :-8

Děkuji za výborný a jednoduchý recept. Šupla jsem k tomu rovnou do pekáčku také brambůrky a neskutečná dobrota :))):yes: Nevěřila bych jak tam ty olivy chuťově zapadly a masíčko měkoučké, fakt dobrota:-K

Skvělý recept.Vařené olivy moc nemusím.Místo nich jsem dal na maso BAZALKU.Je to super. Díky Elizo.:yes:

Dneska u nás na oběd všichni mlaskali a chválili, jak je to výborné. Na crispu jsem k tomu udělala brambory ve slupce a salát z červené řepy a bylo to fakt mňam:yes:

+14 :yes:, hned bych si dala. Jo, jo. :-p:-K

naprosto luxusni papu! Uz jsme jej doma delali trikrat a vzdy dopadlo na vybornou. Vsichni se oblizovali jak to bylo uzasne ale taky syte takze pridat nechteli. Opravdu skvely recept! Dekuji autorovi!

Všem vám děkuji :-K.
Přeji krásný víkend a vlídnější počasí...;-)

Tak tenhle recept by mi doma hladce prošel a myslím, že by nic nezůstalo, milujeme všechno kde je niva. Eli ode mě letí bodík.;-)

Velmi lakave.:-p Ja s nivou nevarim - zbytku rodiny nechutna. :-//Ale za me mas bodika. Ja nivu moc rada.:yes:

i já to dělám podobně,bez oliv,občas není doma niva,tak dám zrovna ten sýr co je po ruce,jen na pekáček dávám i brambory,manža pak vyškrabává pekáč od připečků..:-D

Elizo, určitě je to moc dobré a já dávám bodík:yes:4.

Tématické fráze:
vepřová krkovice s nivou, pečená krkovička, vepřová krkovice na slehacce, maso pečené ve šlehačce, zapečená krkovice s nivou, pečené vepřové s bramborem na šlehačce, vepřova krkovice pečená recept, krkovička po valašsku, vepřová krkovice se šlehačkou, pečené maso s nivou, pečená krkovička se smetanou, krkovice zapecena s nivou, pečená krkovice, maso niva slehacka, vepřová krkovička s nivou, krkovička se šlehačkou, pečená krkovice se smetanou, krkovička zapečená s nivou, vepřové maso na šlehačce, krkovička recepty

Suroviny:
krkovička bez kosti, smetana ke šlehání, sýr niva, olivy zelené, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu