Suroviny pro 16
16
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 430 kJ / 4 644 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 127,50 g | 
| Tuky | 294,50 g | 
| Vláknina | 18,34 g | 
| Cholesterol | 2,60 g | 
| Sodík | 1,10 g | 
| Sůl | 2,38 g | 
| Sacharidy | 361,68 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Roláda: 
Z bílků a vody ušleháme tuhý sníh, postupně do něj zašleháme cukr, žloutky a sypké přísady, na pečícím papíře upečeme piškot, upečený piškot překlopíme na pocukrovanou utěrku, stáhneme papír, namažeme džemem a zarolujeme.
Pozn.:nepřepéct, pak se špatně roluje. Krok 2: Korpus:
Připravíme stejné těsto jako na roládu, jen pečeme ve vymazané a vysypané dortové formě průměr 28 cm, vyklopíme. Krok 3: Náplň:
Ze 4 pomerančů a citronu vymačkáme šťávu, smícháme s kůrou, cukrem a jogurtem, v malém množství vody si připravíme želatinu, kterou pomalu vmícháme do jogurtové směsi, nakonec do lehce tuhnoucí směsi přidáme ušlehanou šlehačku ze 400 ml. (100 ml. si dáme stranou na ozdobu). Krok 4: Okolo prochladlého kropusu si opět upevníme dortový ráfek, korpus poklademe tenkými plátky dobře oloupaných 2 pomerančů, roládu nakrájíme na zhruba 1 cm tlusté plátky a rozložíme ji po obvodu dortu, naplníme krémem a dáme tuhnout. Ozdobíme na tenké plátky nakrájenými kumquaty, šlehačkou, sekanými, nesolenými pistáciemi, čokoládou, hodí se lístky meduňky.
Z bílků a vody ušleháme tuhý sníh, postupně do něj zašleháme cukr, žloutky a sypké přísady, na pečícím papíře upečeme piškot, upečený piškot překlopíme na pocukrovanou utěrku, stáhneme papír, namažeme džemem a zarolujeme.
Pozn.:nepřepéct, pak se špatně roluje. Krok 2: Korpus:
Připravíme stejné těsto jako na roládu, jen pečeme ve vymazané a vysypané dortové formě průměr 28 cm, vyklopíme. Krok 3: Náplň:
Ze 4 pomerančů a citronu vymačkáme šťávu, smícháme s kůrou, cukrem a jogurtem, v malém množství vody si připravíme želatinu, kterou pomalu vmícháme do jogurtové směsi, nakonec do lehce tuhnoucí směsi přidáme ušlehanou šlehačku ze 400 ml. (100 ml. si dáme stranou na ozdobu). Krok 4: Okolo prochladlého kropusu si opět upevníme dortový ráfek, korpus poklademe tenkými plátky dobře oloupaných 2 pomerančů, roládu nakrájíme na zhruba 1 cm tlusté plátky a rozložíme ji po obvodu dortu, naplníme krémem a dáme tuhnout. Ozdobíme na tenké plátky nakrájenými kumquaty, šlehačkou, sekanými, nesolenými pistáciemi, čokoládou, hodí se lístky meduňky.
Zveřejněno 26. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Voňavý pomerančový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8OKj
Moje poznámka
					
				
Voňavý pomerančový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8OKj
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 5 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 18 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 18 hodinami
						Tématické fráze:
						
							pomerančový dort, 
						
						
							pomerancovy korpus, 
						
						
							pomerančový dort recept, 
						
						
							pomerančový korpus na dort, 
						
						
							ozdoby z pomerančů, 
						
						
							ozdoby z pomeranče, 
						
						
							pomerančový dort bez mouky, 
						
						
							ozdoba z pomeranče na dort, 
						
						
							pomerančoví dort, 
						
						
							pomerančový dortový korpus, 
						
						
							dort z pomerančú, 
						
						
							pomerenčový dort, 
						
						
							džem na korpus, 
						
						
							pomerančová torta, 
						
						
							ozdoba z pomerance na dorty, 
						
						
							čokoládovo pomerančový dort, 
						
						
							recepty pomerančový dort, 
						
						
							ozdoba pomeranče na dorty, 
						
						
							pomerancova ozdoba, 
						
						
							pomerančový dort s mákem
						
					
						Suroviny:
						
							vejce, 
						
						
							voda, 
						
						
							cukr, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							mandle strouhané, 
						
						
							kůra pomerančová, 
						
						
							džem rybízová, 
						
						
							vejce, 
						
						
							cukr, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							mandle strouhané, 
						
						
							kůra pomerančová, 
						
						
							džem rybízová, 
						
						
							želatina, 
						
						
							pomeranče, 
						
						
							citron, 
						
						
							kůra pomerančová, 
						
						
							cukr, 
						
						
							jogurt, 
						
						
							šlehačka, 
						
						
							kumquat, 
						
						
							zdobení čokoládové, 
						
						
							ořechy pistácie
						
					
	
			
Komentáře (14)