Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 474 kJ / 8 001 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,26 g |
Tuky | 480,62 g |
Vláknina | 8,00 g |
Cholesterol | 3,38 g |
Sodík | 1,05 g |
Sůl | 2,50 g |
Sacharidy | 800,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky ušleháme s cukrem doběla, přidáme po lžících horkou vodu a ještě 5 minut šleháme. Ušleháme tuhý sníh, který zvolna vmícháváme střídavě s moukou do ušlehaných žloutků. (Já k ušlehaným žloutkům zašlehávámm polovinu mouky a druhou přimíchám střídavě se sněhem).
Krok 2: Pečeme zvolna v předehřáté troubě (já pekla 70 minut, ale teplotu v plynové troubě nedokážu odhadnout).
Krok 3: Pro krém si uvaříme puding společně s celou dávkou cukru a vanilkovým cukrem. Necháme vychladit na teplotu, jaké má máslo, které po částech zašleháváme do pudingu a ještě asi 5 minut dobře prošleháme na hladký krém.
Krok 4: Korpus po vychlazení (lépe druhý den po upečení) rozkrojíme na tři díly, spodní potřeme marmeládou nebo tvárnou, ne tuhou ani ne řídkou piškotovou likérovou směsí z upečeného, rozdrobeného nebo umixovaného piškotu z poloviční dávky, smíchaným asi s 3 dcl likéru (skvělý je višňový). V tom případě nepokapeme piškotové díly rumem, ale likérem.
Krok 5: Natřeme vrstvou krému (i na piškotovou likérovou směs), druhý díl potřeme krémem. Obvod dortu potřeme krémem a obalíme v kokosu. Povrch dortu pokryjeme marcipánem a různě zdobíme.
Zveřejněno 19. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort pro Pejli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vg6M
Moje poznámka
Dort pro Pejli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vg6M
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 14 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 18 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 19 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 23 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 35 minutami
Pečená švestková povidla
janatka před 40 minutami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 48 minutami
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 1 hodinou
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 2 hodinami
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 3 hodinami
Bohatý ostružinový koláč
Tarantule před 3 hodinami
Domácí kečup
Baruska. před 4 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 8 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 15 hodinami
Tématické fráze:
recepty na dorty,
dorty recepty,
práce s marcipánem,
dorty,
pošli recept 8 2009,
jak zdobit dort,
recept na dort,
svatební cukroví recepty,
jak zdobit dorty,
dort pro děti recept,
recepty dorty,
pošli recept.cz,
dort recept,
dorty pro deti recepty,
dorty pro děti,
recepty na dort,
recept na dorty,
recepty na dorty pro děti,
dorty s marcipánem jak začít,
recept dort
Suroviny:
cukr,
mouka polohrubá,
vejce,
prášek do pečiva,
voda,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr vanilkový,
cukr,
máslo,
rum,
kokos,
marcipán,
zdobení cukrářské
Komentáře (62)
Tvé pečení je moc hezké a určitě dobré. Já bych se Tě chtěla zeptat z kolika vejec děláš podkovu? Je to tento výše napsaný recept? děkuji za odpověď. Formu mám asi tak velkou jako máš ty a jednu jsem podědila a ta je menší.
niki a lída