Suroviny
Porce: 1 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 286 kJ / 307 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,45 g |
| Tuky | 26,39 g |
| Vláknina | 7,63 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 11 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 13,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Česnek utřeme se solí a smícháme ho s kořením. Přidáme trochu oleje a vzniklou kašičkou potřeme očištěnou jehněčí kýtu. Pak ji pokapeme rozehřátým máslem a necháme do druhého dne odležet.
Krok 2: Před pečením v pekáčku rozehřejeme trochu oleje a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Na ni dáme připravenou kýtu, podlijeme ji vodou a za občasného podlití, přelití vypečenou šťávou a obracení upečeme doměkka. Ke konci pečení přelijeme maso zbytkem másla a dopečeme ho dozlatova.
Krok 3: Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Podáváme s opečenými bramborami, popřípadě s rýží, nebo také s kroupami se zeleninou.
Zveřejněno 28. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marinovaná jehněčí kýta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z9ly
Moje poznámka
Marinovaná jehněčí kýta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z9ly
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 6 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 7 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 8 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 8 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 3 hodinami
Honzovy kynuté buchty
RenataMaresova před 4 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 7 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 7 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 8 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 8 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 9 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 9 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 9 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí kyta,
ovčí kýta,
jehněčí kýta recept,
kůzlečí kýta recepty,
marinovaná jehněčí kýta,
kůzlečí kýta,
marinovane jehneci,
recept na jehněčí kýtu,
recept kůzlečí kýta,
jehněčí kýta cena,
ovčí kýta recept,
jehněčí recept,
jehněčí kýta recepty,
kuchařské recepty pro každý den,
ovci kyta recepty,
kůzlečí kýta recept,
recept ovčí kýta,
recepty jehneci kyta,
marinované jehněčí maso,
recept jehněčí kýta
Suroviny:
kýta jehněčí,
česnek,
tymián,
majoránka,
bazalka čerstvá,
pepř mletý,
sůl,
olej olivový,
cibule,
máslo
Komentáře (35)
Jo, občas se zadaří, to je fakt. Já zase koupila minule v hospodě 4,5 kila srnčího za tři stovky
recept je krásný, nepřeplácaný.. moc se mi líbí, taktéž foto velmi zdařilé
jen to skopové, jaksi chybí
a jako Eliz.. nikdy jsem skopové nepřipravovala, láká mě to a taktéž mám před ním respekt
ty máš ovšem za tuto krásu bodík
Recept je super
Asi to budu muset zkusit, abych věděla...
ale jinak...máš to hezkýýý