Zavařené okurky
Snadný recept na sterilované kyselé okurky, u kterého není potřeba vařit lák. Lák stačí smíchat a zalít s ním připravené okurky. Rychlé a efektivní zpracování letní úrody. V zimě pak stačí vyndat ze spíže a podávat například k pečenému masu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 675 kJ / 1 118 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,99 g |
| Tuky | 1,38 g |
| Vláknina | 23,55 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,28 g |
| Sůl | 10,10 g |
| Sacharidy | 266,15 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zavařené okurky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPwP
Moje poznámka
Zavařené okurky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPwP
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 3 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 2 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 3 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 5 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 6 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 8 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 8 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 9 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 9 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 9 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 9 hodinami
Tématické fráze:
jak zavařit okurky,
zaváření okurek,
zavařený květák,
zaváření okurek v troubě,
jak zavařit okurky v troubě,
recept na zavaření okurek,
jak dlouho se zavaruji okurky,
zaváření květáku,
jak zavařit salátové okurky,
zavařit okurky,
jak zavařit květák,
zavařování květáku,
květák zavařený,
okurky recepty,
lak na okurky,
zavařování okurek v troubě,
zavarene klobasy,
zavařovaný květák,
jak dlouho zavařit okurky,
zavarovani klobasek
Suroviny:
okurky sterilované,
mrkev,
cibule,
koření nové koření,
pepř,
bobkový list,
kopr,
voda,
ocet,
cukr
Komentáře (8)