Kvašáky
Pusťte se s námi do přípravy pikantních kvašáků, získají si vás na první kousnutí. Kvašená zelenina prospívá trávení i imunitě. Okurky s koprem, křenem a vinnými listy dáme do sklenice, zalijeme nálevem a pak necháme vše týden až dva kvasit.
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kvašáky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwB0
Moje poznámka
Kvašáky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwB0
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 4 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 12 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 3 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 3 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 7 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 7 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 9 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 9 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 9 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 9 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 10 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Tématické fráze:
nálev na kvašáky,
domácí kvašáky,
okurky kvašáky recept,
okurky kvasaky,
domácí kvašáky recept,
kvašáky do sklenic,
kvašáky nálev,
kvašaky okurky,
nejlepší recept na kvašáky,
recept na domací kvašaky,
recept na okurky kvašáky,
nálev na okurky kvašáky,
nálev kvašáky,
příprava kvašáků,
kvašáky bez vinného listu,
kvašené okurky recept,
recepty okurky kvasaky,
nakladani kvašáku,
kvašene okurky,
nejlepsi kvasaky
Suroviny:
okurka čerstvá,
kopr,
křen,
listy vinné,
voda,
sůl
Komentáře (35)
okurky jsou super!!!!!!!!!! bez různých pachutí
zkoušel jsem je ve všech upravách s koprem-pachut kopru cítíte pak 2 hodiny po požití kvašáku.(někdo to má třeba rád?)
žádný křen !!!-křenovky
ani žádné feferonky-pak ostré !
žádné vinné či jiné listy.
Dobrou chut.prostě klasika.