Nejrychlejší a nejchutnější velikonoční bochánek
Všichni jistě znáte tradiční velikonoční mazanec z vláčného kynutého těsta. Pokud ale nemáte čas nebo se práce s droždím vyhýbáte, vyzkoušejte recept na tento tvarohový bochánek bez kynutí. Chybět nesmí bohatá mandlová posypka.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 574 kJ / 5 396 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 135,14 g |
Tuky | 216,31 g |
Vláknina | 34,00 g |
Cholesterol | 1,20 g |
Sodík | 628 mg |
Sůl | 2,35 g |
Sacharidy | 689,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C.
Krok 2: Rozinky a mandle zalijeme vařící vodou. Rozinky po chvíli scedíme a mandle po vychladnutí vody oloupeme a nahrubo nasekáme.
Krok 3: Do mísy nasypeme moučkový a vanilkový cukr, přidáme dvě vejce a vyšleháme do bílé pěny. Postupně přidáváme mandlovou tresť, změklé máslo, tvaroh a rum.
Krok 4: Přidáme nabobtnalé rozinky a polovinu nasekaných mandlí.
Krok 5: Mouku smícháme s práškem do pečiva a přesejeme přes síto do mísy ke tvarohovému těstu. Vařečkou vypracujeme těsto a vytvarujeme do tvaru bochánku.
Krok 6: Horní střed bochánku nastřihneme do tvaru kříže, celý povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme zbylými nasekanými mandlemi.
Krok 7: Přeneseme na plech a vložíme do trouby. Pečeme asi 10 minut na 200 °C.
Krok 8: Poté snížíme teplotu na 160 °C a dopečeme dozlatova (mezi 35-45 minutami, propečení otestujeme špejlí).
Krok 9: Po vychladnutí bochánek vydatně posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 21. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejrychlejší a nejchutnější velikonoční bochánek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nYp4
Moje poznámka
Nejrychlejší a nejchutnější velikonoční bochánek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nYp4
Nejnovější recepty
Palačinková růže
Přidáno před 6 hodinami
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 23 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 23 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 23 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 23 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka z podmáslí
kyskamaryska před 36 minutami
Okurkový salát
JakubM před 39 minutami
Nejlepší špenát
harovs před 1 hodinou
Pohankové karbanátky se sýrem
Jitka64 před 2 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
shabby před 2 hodinami
Domácí lasagne
Veronika834 před 2 hodinami
Ředkvičková pomazánka s pomazánkovým máslem
Januli-holky před 2 hodinami
Kuřecí žaludky v lahodné omáčce
JitkaKl před 3 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Svally_Krakonos před 3 hodinami
Tiramisu od babičky
Anny12 před 4 hodinami
Tématické fráze:
recept na velikonoćní bochánek,
bochánek,
kynutý velikonoční bochánek recept,
bochánek recept,
velikonoční bochanky,
bochánek z tvarohového těsta,
velikonoční bochánek tvarohový recepty,
bochánek s tvarohem,
recept na bochánek,
nejlepší bochánek,
bochanky velikonocni,
velikonoçní bochánek kynutý,
recept na velikonočního bochánky,
výborný bochánek,
tvarohovy bochanek,
velikonoční bochánky recept,
bochánek z tvarohu,
recept bochánek,
bochánek jako od babičky velikonoční,
nejlepší recept na bochánek
Suroviny:
mouka hladká,
tvaroh měkký,
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
cukr vanilkový,
mandlové aroma,
rum,
mléko,
rozinky,
mandle,
kypřící prášek do pečiva,
vejce,
cukr moučkový
Komentáře (62)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Jsem ráda, že přinesl radost dalším.