Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 703 kJ / 885 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,53 g |
| Tuky | 59,17 g |
| Vláknina | 1,34 g |
| Cholesterol | 1,15 g |
| Sodík | 531 mg |
| Sůl | 1,17 g |
| Sacharidy | 38,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrolu rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou a zalijeme mlékem a kefírem tak, abychom vytvořili řidší omáčku. Přidáme trochu soli, lžíci cukru a sušenou zeleninovou směs a na mírné teplotě za častého prošlehávání prováříme asi 20 minut. Poté přidáme fazolky s částí nálevu (případně kyselé houbičky).
Krok 2: Pokud je potřeba, zahustíme jíškou z másla a mouky a dochutíme cukrem a octem.
Ihned po odstavení z plotýnky vlijeme do omáčky celá vejce a necháme je ve vařící omáčce mírně ztuhnout.
Podáváme s mačkanými brambory s máslem a petrželkou.
Ihned po odstavení z plotýnky vlijeme do omáčky celá vejce a necháme je ve vařící omáčce mírně ztuhnout.
Podáváme s mačkanými brambory s máslem a petrželkou.
Zveřejněno 11. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žluté fazolky v sladkokyselé omáčce z kefíru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0OQ3
Moje poznámka
Žluté fazolky v sladkokyselé omáčce z kefíru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0OQ3
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 14 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 14 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 14 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 14 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 15 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 16 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 16 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 17 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 18 hodinami
Tématické fráze:
omáčka ze žlutých fazolek,
žluté fazolky recept,
omáčka z kefíru,
žluté fazolky,
žluté fazolové lusky,
žluté fazolky recepty,
omáčka ze žlutych fazoli,
žluté fazolky omacky,
zlute fazolky omacka,
omáčka z kyselych fazolek,
sladkokyselá fazolová omáčka,
omačka se žlutych fazolek,
omacka z cerstvych zlutych fazoli,
omáčka z nakládaných fazolek,
žluté fazolové lusky - recepty,
nakládáme fazolové lusky,
zlute fazole omáčka,
fazolová omáčka recept,
fazolová omáčka sladkokyselá,
pokrmy z kefíru
Suroviny:
lusky fazolové,
kefír,
mléko,
vejce,
máslo,
mouka hladká,
směs zeleninová,
sůl,
cukr,
ocet
Komentáře (22)
My tyhle žlutý fazolky nakládáme do stejného nálevu, jako děláme okurky. Samozřejmě scezený, bez semínek hořčice, jenom čistý nálev