Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 955 kJ / 945 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,50 g |
Tuky | 27,57 g |
Vláknina | 5,70 g |
Cholesterol | 303 mg |
Sodík | 343 mg |
Sůl | 0,89 g |
Sacharidy | 22,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve smícháme koření – 3.- 5.položka a prokapeme olejem.
Krok 2: Maso očistíme, nakrájíme na pláty – já měla 4, naklepeme a nařízneme na okrajích.
Krok 3: Smíchané koření zalijeme 1 dcl vína. Vetřeme do masa po obou stranách a necháme při pokojové teplotě odležet cca 1 hodinu (delší doba nevadí, nedávat do lednice!)
Krok 4: V tlakovém hrnci rozpálíme olej (případně jiný nám milý tuk) a vhodíme na drobno nakrájenou cibuli. Po rozpěnění opečeme zprudka pláty masa po obou stranách, podlijeme zbytkem vína a tlakáč uzavřeme. Po 40 minutách je maso perfektní.
Krok 5: Otevřeme tlakáč, maso vyndáme, a dáme se do ochucování: V hrnku smícháme smetanu s octem – dle chuti, ale necháme ji kyselejší a smícháme asi s 2 lžícemi hladké mouky.
Krok 6: Promícháme ve výpeku, provaříme cca 15 minut. Pak dle chuti přidáme sojovku – sladkou ale ne hlavně moc slanou, proto vyhovuje Indonézská.
Krok 7: Vypneme plotýnky a dáme prohřát zpět masíčko, necháme ještě 5 minut propojit chutě.
Příloha: Rýže, ale půjdou i těstoviny
Příloha: Rýže, ale půjdou i těstoviny
Zveřejněno 30. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Manželova specialita z hovězího masíčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x9PB
Moje poznámka
Manželova specialita z hovězího masíčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x9PB
Nejnovější recepty
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno před 5 hodinami
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno před 21 hodinami
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Grilované maso v černém pivu
Přidáno 12. 7. 2025 18:29:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perník z cukety
Pechova.veronika84 před 40 minutami
Linecká kolečka III.
Panova před 43 minutami
Plněné papričky podle mé babičky
Lennulinka před 56 minutami
Cuketový koláč s ovocem
Vlasti80 před 4 hodinami
Angreštový nadýchaný koláč
ivetdvorak před 5 hodinami
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Hanka004 před 15 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
karinpekarkova před 16 hodinami
Cuketový moučník s jablky
svidrnochovas@seznam.cz před 16 hodinami
Rebarborový koláč
kacaba10 před 16 hodinami
Kedlubnové zelí
jana100 před 17 hodinami
Tématické fráze:
jaké uvařit speciality,
masové speciality,
masové speciality recepty,
hovězí recepty,
spacialita z jater hovězích,
tatarák z hovězího srdce recept,
tatarák z hovězího srdce,
recepty z hovězího masa,
spesiality jidla,
domácí specialita,
dobré masíčko,
recepty na masové speciality,
recepty masových specialit,
masíčka,
hovezi specialita ze smetanou,
marinové hovězí,
speciality na gril recept,
speciality na gril recepty,
specialita na gril recept,
specialita na grilu recept
Suroviny:
maso hovězí,
cibule,
koření tandoori masalo,
koření medvědí gril reny,
pepř česnekový,
víno bílé suché,
smetana zakysaná,
ocet malinový,
omáčka sojová sladká,
tuk
Komentáře (16)
Spagi, není jen deci tekutiny do papiňáku málo?Vím, že i maso pustí šťávu, já bych se bála, už jsem papiňák přismahla
Děkuji za hodnocení