Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 980 kJ / 1 190 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,19 g |
| Tuky | 79,18 g |
| Vláknina | 15,16 g |
| Cholesterol | 654 mg |
| Sodík | 331 mg |
| Sůl | 0,52 g |
| Sacharidy | 45,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Povařeným zelným listům seřízneme silná žebra a položíme si vždy 2 listy na sebe.
Nakrájíme 1 cibulku na jemno, papriky na kostičky, fazolky na menší kousky, přidáme vymačkané pečivo, vejce, polovinu sklenky harissy, 1 stroužek česneku a vmícháme čerstvý sýr. Náplň by měla mít konzistenci stejnou, jakou děláme z mletého masa, takže zahustíme strouhankou a osolíme.
Náplň klademe na zelné listy a zabalíme do závitku. Krok 2: V pekáčku restujeme druhou cibulku a česnek, přidáme zbytek harissy, koření, zalijeme vývarem, osolíme a vložíme zelné závitky. Pokud nám zbyla nějaká zelenina, přidáme ji do pekáčku. Přikryté dáme do rozpálené trouby a pečeme cca 45 minut, pokud je potřeba, podlijeme. Krok 3: Nakonec odkryjeme a ještě chvilku dopečeme. Závitky vyjmeme a do výpeku vlijeme smetanu, kterou necháme provařit. Kdo chce, může si šťávu podle potřeby zahustit. Dochutíme a vrátíme závitky.
Nakrájíme 1 cibulku na jemno, papriky na kostičky, fazolky na menší kousky, přidáme vymačkané pečivo, vejce, polovinu sklenky harissy, 1 stroužek česneku a vmícháme čerstvý sýr. Náplň by měla mít konzistenci stejnou, jakou děláme z mletého masa, takže zahustíme strouhankou a osolíme.
Náplň klademe na zelné listy a zabalíme do závitku. Krok 2: V pekáčku restujeme druhou cibulku a česnek, přidáme zbytek harissy, koření, zalijeme vývarem, osolíme a vložíme zelné závitky. Pokud nám zbyla nějaká zelenina, přidáme ji do pekáčku. Přikryté dáme do rozpálené trouby a pečeme cca 45 minut, pokud je potřeba, podlijeme. Krok 3: Nakonec odkryjeme a ještě chvilku dopečeme. Závitky vyjmeme a do výpeku vlijeme smetanu, kterou necháme provařit. Kdo chce, může si šťávu podle potřeby zahustit. Dochutíme a vrátíme závitky.
Zveřejněno 29. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelné závitky pikant bezmasé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wZOr
Moje poznámka
Zelné závitky pikant bezmasé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wZOr
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 2 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 6 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 6 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 8 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 8 hodinami
Rychlá polévka s mrkví, hráškem a strouháním
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banánky ze strojku
Vilik před 11 minutami
Svíčková na smetaně
Sirael před 1 hodinou
Konfitovaná hovězí líčka
JanSmola před 1 hodinou
Linecké smajlíky
Evculina84 před 1 hodinou
Liduščin vaječný koňak
Evculina84 před 1 hodinou
Kuře na paprice se smetanou
_martakrizk8_ před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
michaelatomastikova999 před 3 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Ketynna před 3 hodinami
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Fredy83 před 3 hodinami
Salát z červené řepy s nivou a ořechy
Dobeska před 4 hodinami
Tématické fráze:
bezmasé recepty,
bezmasé recepty na hlavní jídlo,
bezmasý oběd,
zelné závitky bez masa,
bezmasé pokrmy recepty,
bezmasé obědy recepty,
bezmasé zelné listy,
bezmasé recepty k obědu,
bezmasé obědy,
bezmasé jarní závitky,
závitky v zelném listu,
bezmasé hlavní jídla,
zelné fazolky,
babicovy dobroty zelne zavitky,
bezmase kapustove jarní závitky,
bezmasae recepty,
závitek bez masa,
recept na bezmasý oběd,
recepty bezmasé,
top bezmasý oběd
Suroviny:
listy zelné,
sýr čerstvý,
houska,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
fazolky zelené,
cibule,
česnek,
strouhanka,
vejce,
harissa,
vývar,
smetana na vaření,
bobkový list,
koření nové koření,
sůl,
olej
Komentáře (12)
já jsem po té včerejší výživné službě porád hladová a masachtivá
vypadá to moc hezky.. a vidím, že krásně využíváš domácí "lučinu"