Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůčkové závitky

Pořádáte večírek s přáteli a přemýšlíte o vhodném pohoštění? Šťavnaté závitky z bůčku, plněné kysaným zelím a upečené dozlatova, podávané s čerstvým chlebem, jsou ideální pochoutkou. Nezapomeňte na správně vychlazenou sklenici dobrého piva.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pbarva pbarva

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Plátky vepřového bůčku naklepeme. Posypeme solí, pepřem a poprášíme paprikou. Zapneme troubu a předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Poklademe okapaným zelím, zavineme a sepneme jehlou nebo párátkem. Vyskládáme do pekáče nebo zapékací mísy, vytřené olejem. Posypeme kmínem a pečeme do červena. Podle potřeby podléváme. Krok 3: Těsně před koncem pečení ještě posypeme mletou červenou paprikou a posypeme čerstvě nastrouhaným křenem - nebo křen dáváme až na hotové závitky na talíři. Krok 4: Vhodnou přílohou jsou brambory, bramborová kaše, chléb.

TIP: Recepty na domácí chléb

Zveřejněno 3. 5. 2010

Poznámka autora pbarva

Obměnou náplně může být párek nebo špekáček. ale nejlepší je chleba, protože se dá vytírat výpek, který je dobrý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bůčkové závitky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jYoz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bůčkové závitky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jYoz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tento recept neznám, závitek se zelím děláme podle tohoto receptu
. Určitě však vyzkouším i váš recept, s křenem bude určitě krásně pikantní. 😊👍

manzelka pridala do nastrouhaneho krenu smichaneho s jogurtem trosku soli a kavovou lzicku cukru krupice.zavitky maji lepsi chut nejsou tak kysele.Toto mnozstvi je na 25dkg krenu a 50dkg jogurtu.je to skvele [email protected]

Elizo:-), tahle dobrota na mě právě vykoukla z náhodných a hned mě chytla. Jako vždy krásné fotky a i když teď příliš mastné nemůžu, tak si rcp. ukládám a jistě vyzkouším. A napadlo mě dát ten křen už do závitků - se zelím. Dělám si tak salát ze steril. zelí + křen a zakysanka a je to výborné. Děkuju díky tvé fotce za tip...

Eliza:krásné fotky...mňam

Pbarvo, díky za recept, posílám na oplátku fotečky. ;-):-) Jen jsem při focení zapomněla na posypání křenem, i když už byl vedle nastrouhaný...:-8 Snad to nevadí...;-)

Poslala jsem bod. Taky to dělám, jenom bez toho křenu. tak příště zkusím s křenem! Díky za tip. Až budou nové brambory, tak je možné ty brambůrky přihodi přímo k masu a upéct společně:yes:

Dělám něco dost podobného.Na zelí dám párek,zabalím jako ptáčka a upeču.Moc nám to chutná s bramborovým knedlíkem. Někdy k tomu přidám péct kousek uzeného bůčku a je to zase trochu něco jiného. Hlavně aby tam bylo dost zelíčka.Klidně ho dám i do pekáče k masu.

Tématické fráze:
bůčkové závitky, závitky z bůčku, bůčkové rolky, bůčkový závitek, búčkový závin, bůčkové rolky se zelím, buckovy snek, bůčkové závitky s křenem, závitky z vepřového bůčku, závitek z bučku, buckove platky, bůčkové rolky s křenem, bučkovi šneci, nejlepší pečený bůček s krenem, bůčkový závitky, bůčkový ptáček, peceny buckovy zavin recept, bučkové závitky s s křenem, závitky z bůčku se se zelim, bůčkový šneci

Suroviny:
bůček bez kosti, zelí kysané, sůl, pepř mletý, paprika čerstvá červená, kmín celý, křen, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu