Vepřové závitky se zelím a kečupem

Suroviny 4 porce

4 řízky nebo kotlety
sklenice sterilovaného zelí
kečup
sůl
pepř
plnotučná hořčice
1/2 kostky Masoxu
olej

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové řízky naklepeme, osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí. Sklenici zelí slijeme, zelí vložíme do kastrůlku, přidáme 1/2 kostky masoxu a vodu a chvíli podusíme.

  2. Část podušeného zelí dáme na řízky, ty svineme do závitků a zajistéme párátkem nebo ovážeme nití.

  3. V pekáčku rozehřejeme olej a závitky na něm opečeme ze všech stran, pak přidáme zbylé zelí, kečup (já dávám celý malý sladký kečup), trochu podlijeme a dáme péct do trouby.

  4. Upečeme do měkka. Podáváme s bramborovým knedlikem.

Poznámka od kuchařky

Jde o upravený recept z bývalé závodní jídelny. Chutný, jen trochu kalorický.

Samozřejmně, že podobné recepty tu už jsou, ale ne totožné.

Komentáře k receptu Vepřové závitky se zelím a kečupem

  • MoniqueLaMutti MoniqueLaMutti

    už s ena nich pracuje, jen jsem zlehka poupravila :) zelí dělám zvlášť a dovnitř jsem nacpala klobásku a okurek :-) moje první závitky, tak doufám že dobře dopadnou :-K přidávám do oblíbených a bodík ti také letí :-K:-*

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Super:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové závitky vepřové závitky se zelím závitky se zelím veprovy zavitek recepty z vepřového veprove se zelim recepty vepřové závitky řízek se zelím vepřový řízek se zelím vepřové maso se zelím a kečupem recepty z vepřového masa se zelím vepřový zavitky vepřové závitky recepty závitek kečup vepřové řízky se zelím vepřový závitek, kečup závitky z vepřového masa závitek se zelím vepřový závitek se zelím recepty z veproveho masa