Rohlíčky touha
Lahodné rohlíčky s jemnou žloutkovou polevou a posypem z voňavých ořechů jsou dokonalou kombinací křehkého těsta a sladké chuti. Ideální pochoutka ke kávě, na sváteční stůl nebo jako dárek pro vaše blízké.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 870 kJ / 4 032 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,90 g |
Tuky | 270,93 g |
Vláknina | 14,10 g |
Cholesterol | 1,21 g |
Sodík | 319 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 323,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse důkladně utřete máslo, cukr a žloutek do husté bílé peny. Z bílku ušlehejte tuhý sníh. Do žloutkové hmoty přidejte 140 g mletých ořechů, hrubou mouku a zlehka vmichejte sníh.
Krok 2: Těsto rovnoměrně rozetřete na plech a uhlaďte stěrkou. Pečte v předehřáté troubě na 170 °C až těsto pěkně zrůžoví a okraje začnou zlátnout, trvá to asi 10-15 minut. Pozor, at se těsto nepřepeče, nesmí být hnědé!
Krok 3: Mezitím připravte polevu. Utřete žloutky s oběma cukry až uplně zbělají (je-li poleva příliš hustá, kápněte do ní trochu vody).
Krok 4: Ihned po vyndání plechu z trouby rozetřete na horké těsto polevu a posypte zbylými ořechy. Nechte vychladnout a pak vykrajujte vypichovacím kolečkem rohlíčky.
Zveřejněno 15. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rohlíčky touha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6G6l
Moje poznámka
Rohlíčky touha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6G6l
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 7 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 22 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 22 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 22 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 23 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 25 minutami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 1 hodinou
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 3 hodinami
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 3 hodinami
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 7 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 8 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 8 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek 15. 6. 2025 15:57
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 15. 6. 2025 15:05
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Tématické fráze:
řezy touha,
cukroví touha,
ořechové řezy apetit,
ořechové žloutkové řezy,
touha řezy,
žloutkové řezy,
moučník touha,
vánoční cukroví touha,
touha cukroví,
touha ořechova,
ořechové řezy,
ořechové rohlíčky,
zloutkove rohlicky,
ořechový žloutkový řez,
sněhové rohlíčky,
recept žloutkové řezy,
sladke recepty touha,
vánoční cukroví ořechová touha,
pařížské rohlíčky apetit,
touha-cukroví
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
ořechy vlašské,
bílek,
mouka hrubá,
tuk,
mouka,
žloutek,
cukr moučkový,
cukr vanilkový
Komentáře (14)
Pekla jsem ho každoročně na vánoce, ale pak se mi nedostávaly ořechy a na koláč jsem poněkud pozapomněla. Letos ho upeču znovu po dlouhé době.