Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vývar s uzeným masem, nudlemi a jarní cibulkou

Tato výborná polévka příjemně zahřeje a navíc krásně voní uzeným masem. Nejprve dlouze táhneme vývar z uzeného masa. Na závěr přidáme jarní cibulku, nudle a čerstvé bylinky dle chuti.

Hodnocení receptu je 4,7 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 215 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 200 min

215 min (15 min příprava + 200 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie818 kJ /
196 kcal
Bílkoviny7,28 g
Tuky0,59 g
Vláknina18,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 27 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy37,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do studené vody vložíme uzené maso, neoloupanou rozpůlenou cibuli (s omytou slupkou), podrcený česnek, bobkový list, nové koření, pepř, lehce osolíme a přivedeme k varu. Stáhneme teplotu na minimum a necháme táhnout 3-4 hodiny. Krok 2: Maso vyjmeme, okrájíme a použijeme jinak. Krok 3: Zbytky od kosti pečlivě obereme a vrátíme do vývaru. Krok 4: Přidáme nakrájenou zelenou cibulku a nudle a již jen provaříme, aby nudle byly uvařené na skus. Krok 5: Dosolíme a přichutíme sekanou pažitkou, libečkem nebo petrželkou.

TIP: Inspirace na pokrmy z uzeného masa

Zveřejněno 20. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6GXn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6GXn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

marianna 1. 6. 2017 06:00
Dobrý den ,mužu tam přidat kromne jarní cibulky i mrkev a celer děkuji.:-)

marianna :
Můžete, chuť bude plnější:-)
Líbí se mi použití cibule i se slupkou :yes: - moc takových receptů zde není
Místo zelené cibulky někdy zkuste popenec - je celoročně dostupný
No, a zkuste při podávání dát na stůl někdy i konvičku mléka...:-Q:-):yes:

Elizo, ty jsi mi udělala radost - já i do tohoto vývaru dávám také nudle - manžel je miluje :yes::-D

Já zase dávám do uzené polévky kroupy :-) Ale snědla bych ji jak s nudlemi, tak i s bramborem:-) Brambor přidával do polévky otec a to i do hovězí, ikdyž tam byly nudle :-):yes::yes:

Vypajdá chutně. Ale nechala bych to táhnót max 2h. Ty 4h už jsou myslím u předem vyuzeného masa zbytečně moc.;-)...

:yes:Taky dávám brambor do uzené polévky, on v tom hraje brambor i nějakou roli v té uzené polévce,někde jsem to četla,také je dobrá rýže do uzené polévky nebo i krupky apod. Ale Elí, ji má pěknou i tak, jak je;-):-p

Já bych místo nudlí dal brambor .:-D

Tématické fráze:
uzená polévka s nudlemi, vývar z uzeného masa, polevka z uzeného masa, uzený vývar, polévka s uzeným masem, polévka z uzeného vývaru, uzené vepřové ramínko, vývar z uzeného masa s nudlemi, polévka z uzeného kolena, vyvar s uzenym, co s uzeným vývarem, vývar z uzeného kolena, polévka z uzeného, uzená polévka s kapáním, polevka z uzeneho masa s nudlemi, co z vývarem z uzeného kolena?, co s uzeným vývar, voda z uzeneho masa, vyvar z uzeneho, uzene koleno polevka

Suroviny:
ramínka vepřová uzená, cibule, česnek, bobkový list, koření nové koření, pepř černý, sůl, cibulka zelená, nudle, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu