Srnčí steaky s kaštany
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 734 kJ / 1 849 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,21 g |
| Tuky | 127,44 g |
| Vláknina | 16,24 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 8,34 g |
| Sůl | 22,18 g |
| Sacharidy | 127,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z odleželého masa nakrájíme asi 3 cm vysoké steaky, osolíme je, obalíme v rozdrceném pepři a pak je zabalíme do plátků slaniny. Upevníme je párátkem. Maso přikryjeme a necháme uležet.
Krok 2: Mezitím si vezmeme kaštany, opláchneme je, slupku na povrchu několikrát nařízneme a vložíme je do vroucí vody. Vaříme doměkka asi 45 minut. Pak je scedíme a slupku oloupeme.
Krok 3: Nyní maso opečeme na sádle z obou stran, vyndáme je a uložíme do misky s pokličkou. Vypečenou šťávu zasypeme moukou, opražíme, podlijeme vývarem, vložíme kaštany a podusíme. Steaky rozložíme na talíře, obložíme kaštany a přelijeme šťávou.
Zveřejněno 5. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí steaky s kaštany
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jWR
Moje poznámka
Srnčí steaky s kaštany
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jWR
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 6 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 7 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 7 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 9 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 2 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 5 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 6 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 7 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 8 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 9 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 10 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 11 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 11 hodinami
Tématické fráze:
srnčí maso recepty,
srnčí recepty,
srnčí maso,
recepty srnčí maso,
kucařka,
recepty na srnčí,
recepty na srnčí maso,
příprava srnčího masa,
recepty srnčí,
srnčí recept,
vařené jedlé kaštany,
vaření kaštanú,
maso s kaštany,
vařené kaštany,
steak ze srnčího hřbetu,
top recepty steaky,
steak ze srnčího,
steak ze srnčího masa,
jak upravit jedlé kaštany,
srnci na kastanech
Suroviny:
hřbet srnčí,
pepř čtyř barev,
slanina anglická,
kaštan jedlý,
sádlo,
mouka polohrubá,
bujón
Komentáře (1)