Nakládané ředkvičky
Bohatou úrodu ředkviček lze jednoduše naložit a zachovat tak jejich vitamíny a čerstvost. Jsou krásně křupavé a chutnají sladkokysele. Když je přidáte k listům hlávkového či ledového salátu, vytvoříte svěží přílohu k letním specialitám z grilu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 205 kJ / 288 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,40 g |
Tuky | 0,14 g |
Vláknina | 6,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,22 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 68,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nálev připravíme smícháním vody, octa, cukru, soli a pepře. Necháme krátce přejít varem, odstavíme a dáme vychladit. Kdo má rád výraznější chuť, přidá do nálevu 2 bobkové listy a špetku tymiánu.
Krok 2: Do čistých sklenic naskládáme dobře omyté a na půlky či čtvrtky nakrájené ředkvičky, které prokládáme oloupaným česnekem nakrájeným na tenké plátky.
Krok 3: Zeleninu zalijeme vychladlým nálevem. Hrdla sklenic dobře očistíme, zavíčkujeme čistými víčky a dáme do lednice.
Krok 4: Konzumujeme po 3-30 dnech. Čím déle jsou odleželé, tím jsou lepší. Skladujeme v lednici.
Zveřejněno 6. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nakládané ředkvičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rBXk
Moje poznámka
Nakládané ředkvičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rBXk
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 3 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 4 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 12 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 7 minutami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 17 minutami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 36 minutami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 1 hodinou
Sýrová roláda
Fitulka před 1 hodinou
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 1 hodinou
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 3 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 3 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 11 hodinami
Tématické fráze:
ředkvičky,
ředkvičky recepty,
naložené ředkvičky,
nakládání ředkviček,
recepty z ředkviček,
redkvicky recept,
ředkvičky v nalevu,
ředkvička,
nakládaná ředkev,
co z ředkviček,
ředkvičky s česnekem,
recepty ředkvičky,
ředkvička recept,
jak naložit ředkvičky,
co obsahuje ředkvička,
recept na ředkvičky,
recepty na redkvicky,
recepty z ředkvičky,
nakládaná ředkev recept,
recept redkvicky
Suroviny:
ředkvičky,
česnek,
pepř černý,
ocet,
voda,
sůl,
cukr,
bobkový list,
tymián
Komentáře (53)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
super
Na co odkaz na další stránku, když si to prostě a jednoduše můžou přečíst tady? Málokomu se to chce hledat a číst dlouhé články...
stačilo přidat odkaz
Eli děkuji za fotečky a doufám, že bude chutnat, pak dej vědět
mimosa:
Na barvě tolik nezáleží, hlavně aby chutnalo