Klobásníky
Ne úplně známá velikonoční krajová specialita. Bochánky z kynutého těsta plněné výborně dochucenou masovou směsí. To jsou klobásníky, které neumastí ruku koledníka, zaženou hlad a určitě se budou rychle ztrácet z podnosu.
Suroviny pro 1 dávka
zhruba 60-70 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 34 709 kJ / 8 296 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 260,97 g |
| Tuky | 537,89 g |
| Vláknina | 27,30 g |
| Cholesterol | 1,37 g |
| Sodík | 17,25 g |
| Sůl | 42,56 g |
| Sacharidy | 589,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme náplň. Vykostěný bůček bez kůže nakrájíme na plátky nejvíce 1 cm silné, přidáme vodu, dusitanovou sůl a koření. Důkladně promícháme aby se voda i koření s masem spojily, ve výsledku by maso mělo být "mazlavé". Upěchujeme v míse, překryjeme fólií a necháme v chladničce přes noc uležet.
Krok 2: Maso umeleme, zapracujeme vejce (místo vejce lze přidat pouze 2 bílky), solamyl a strouhanku. Musí vzniknout směs tužší konzistence. Dochutíme a pořádně promícháme.
Krok 3: Těsto zaděláme klasickým způsobem a necháme vykynout. Z těsta odebíráme kousky zhruba stejné velikosti, lehce proválíme a poklademe náplní. Zabalíme a vytvarujeme kuličky - klobásníky.
Krok 4: Rozehřejeme troubu na 200 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 5: Klobásníky naskládáme na plech a potřeme před vložením do trouby rozšlehaným vejcem.
Krok 6: Pečeme v rozehřáté troubě asi 35-45 minut. Těsně po upečení potřeme ještě jednou rozšlehaným vejcem.
Zveřejněno 5. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Klobásníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j28v
Moje poznámka
Klobásníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j28v
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 21 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 22 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno 6. 12. 2025 16:10:24
Pomazánky na jednohubky
Přidáno 6. 12. 2025 16:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejjednodušší kokosky
aninah před 6 minutami
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
Dede. před 43 minutami
Linecké cukroví
Karolinkaaa před 1 hodinou
Jablečné řezy s pudinkem
Antusa před 1 hodinou
Kuřecí řízek v sýrovém těstíčku
Sahula před 1 hodinou
Halušky s brynzou pro Dášenku
konadra před 2 hodinami
Kuře s bílou paprikou v medově hořčičné šťávě
LucikG před 3 hodinami
Špagety aglio e olio
DavikEvik před 3 hodinami
Pečené maso
Anytram před 4 hodinami
Expresní svíčková na smetaně
DenisaS. před 4 hodinami
Tématické fráze:
těsto na klobásníky,
domácí klobásníky,
řeznická kuchařka,
klobásničky,
těsto na klobásník,
kynute testo na klobasniky,
klobásníky-recept,
řeznická sůl,
řeznické recepty,
praganda,
velikonocni klobasnik,
domaci klobasník,
jak upect bucek,
recety.cz-on-line kuchařka,
velikonocni klobasniky,
velikonoční klobásníky recept,
maso na klobásník,
kllobásníky,
kllobásníky,
klobásníky z kynutého těsta
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
mléko,
droždí,
olej,
žloutek,
sůl,
cukr,
bůček,
voda,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
česnek,
kmín drcený,
solamyl,
strouhanka,
vejce
Komentáře (64)
Nějaký nesmysl ne?
U fotek samozřejmě platí, že se nesmí kopírovat v žádném případě.
Hezký den a příjemné pečení výborných klobásníků
Víc k tomu, ani vam nemam co rict - nema to bohuzel vyznam.
P.S. A fotky, ty se nepůjčují VŮBEC, to je trestné - vygoogli si autorská práva fotek....
A takhle se chovají k těm, co s "výpůjčkou" vlastních receptů nebo fotek nesouhlasí http://www.netkucharka.cz/diskuse/netkucharka-cz/a...