Velikonoční nádivka se šmakounem

anicka123 Kuchařka: anicka123

Doba přípravy: 60 min. 4 porce Dietní recepty , Ostatní, Redukční 0 názorů

Suroviny

300 g Šmakoun s hlívou ústřičnou (nakrájet na malé kostičky)
4 celozrnné rohlíky (nakrájet na kostičky)
4 vejce ( bílky vyšlehat na sníh)
1 velká cibule (nechat zesklovatět na lžičce oleje)
4 stroužky česneku (nakrájet, přidat na chvilku k cibuli, pozor nepřipálit)
2 - 3 dcl vývaru
petržel
pažitka (medvědí česnek, mladé kopřivy apodobně, cca 2 hrsti , klidně více- není třeba šetřit – nakrájet)
sůl
pepř
špetka muškátového květu
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme nakrájené rohlíky, bylinky, hlívového šmakouna a osmahnutou cibuli s česnekem. Osolíme, opepříme, dle chuti (můžeme přidat i směs provensálského koření apod.).

  2. Přidáme žloutky a vývar (vývar přiléváme postupně) a promícháme (klidně rukama), aby rohlíky nasákly. Na závěr přidáme vyšlehaný sníh z bílků a promícháme.

  3. Dáme do formy vyložené pečícím papírem, pečeme cca 45 minut při 160°C (dle typu trouby). Množství stačí na formu biskupského chlebíčku.

Poznámka

Můžete přidat pro vůni kousek uzeného masa :-)

Pokud zůstanete pouze u šmakouna, budou výživové hodnoty 1 porce :

1549 KJ, B 26g, T 9 g, S 44 g, SAFA 3

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 71 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Velikonoční nádivka se šmakounem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: velikonoční nádivka dietní velikonoční nádivka velikonocni.nadivka se šmakounem recepty velikonoční nádivka do bábovkové formy recept velikonoční nádivka velikonoční nádivka recepty velikonoční nádivka recept jarní velikonoční nádivka se šmakounem recepty velikonoční nádivka jak nepripalit mleko kuskusová nádivka velikonocni nadivka fitness smakoun do nádivky na dorty šmakoun s hlívou buchta zdrava velikonocni nadivka