Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 029 kJ / 5 265 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 316,13 g |
| Tuky | 407,55 g |
| Vláknina | 1,36 g |
| Cholesterol | 1,13 g |
| Sodík | 12,11 g |
| Sůl | 32,27 g |
| Sacharidy | 50,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hmoždíře si nasekáme všechny bylinky ve stejném poměru a přidáme hrubou mořskou sůl. Utřeme tak, aby vznikla voňavá zelená pasta, a přidáme ke konci lžíci olivového oleje.
Krok 2: Kuře naporcujeme a do každé porce vložíme pod kůži kuřete klínek másla. Všechny porce poté bohatě potřeme bylinkovou směsí, poklademe kousky másla a vložíme do připraveného pekáče.
Krok 3: Kuřecí porce podlijeme pivem a kuřecím vývarem, pekáč zakryjeme a pečeme při 180°C cca 90 minut z toho posledních 15 minut odkryté, aby vznikla křupavá kůrka.
Krok 4: Po upečení šťávu přelijeme do malého hrnce. Přidáme lžíci hladké mouky pro zahuštění a lehce provaříme cca 10 minut. Na závěr vložíme větší oříšek másla pro zjemnění. Podáváme s rýží nebo bramborem.
Zveřejněno 17. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Postřižinské kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m80n
Moje poznámka
Postřižinské kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m80n
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 55 minutami
Grinchův elixír
Přidáno před 15 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 18 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 1 hodinou
Kapří hranolky
loing před 10 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 10 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 10 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 10 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 11 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 12 hodinami
Tématické fráze:
recept na kuře,
postrizinske pivo,
soukrome farmy kuřata,
soukroma farma kuřeci,
recepty z kurete,
jak upect kure 2,5 kg,
kuře na pivu a bylinkách,
kuře ze soukromé farmy,
sz kuřete
Suroviny:
kuře,
pažitka,
majoránka,
tymián,
pivo postřžinské,
bujon kuřecí,
sůl mořská,
máslo,
mouka hladká
Komentáře (19)
Jsem velmi potěšen, že chutnalo
Napsal jsem ti SZ
Soukromá farma na Vysočině - již jsem měl i 3,6 kg a 3,9 kg.
Příležitost může za tento recept. Doporučuji i jiné, dle chuti a možnosti.
musí tam být jen toto a žádné jiné