Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 599 kJ / 3 011 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 225,68 g |
Tuky | 200,45 g |
Vláknina | 14,00 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 577 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 34,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso odblaníme, zbavíme přebytečného loje a převážeme provázkem. Na rozpáleném oleji a másle osmažíme cibuli do sklovata a orestujeme opepřené maso. Přidáme namačkaný česnek, posolíme a podlijeme vývarem a vínem asi do poloviny masa.
Krok 2: Dusíme dokud není masíčko měkounké. Doba je různá podle toho jak bylo dobytče dlouho na světě. Průběžně podléváme již zmíněnými tekutinami.
Krok 3: Po změknutí maso vyjmeme, odšpagátkujeme a naporcujeme. Šťávu zahustíme jednoduše tak, že do ní dáme přiměřené množství mouky a rozmixujeme.
Krok 4: Pak ještě musíme provařit alespoň 15-20 minut. Podáváme s tím na co máme zrovna chuť: brambory, knedle, těstoviny.
Zveřejněno 16. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí na česneku a víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wExX
Moje poznámka
Hovězí na česneku a víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wExX
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 2 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 6 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 22 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 1 hodinou
Pampeliškový med
Mrspassinger před 1 hodinou
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 3 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 3 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 3 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 3 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 4 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 6 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 6 hodinami
Tématické fráze:
hovězí krk na česneku,
hovězí krk na víně,
hovězí krk na červeném víně,
hovězí na víně,
hovězí na česneku,
hovězí medailonky na víně,
hovězí na česneku videorecept,
recepty z hovězího krku na víně,
hovězí krk na česneku recept,
hovězí krk na víně a zelenině,
hovezi na cesneku recept,
recept hovězí krk na víně,
h ovězí krk na na česneku,
recepty hovězína víně,
hovezi medailonky na cesneku,
cesnek ve vine,
hovězí jednoduše,
hovězí maso jednoduše,
recepty-osmažený česnek,
hovězí krk na červene víně
Suroviny:
krk hovězí,
česnek,
cibule,
víno červené,
sůl,
pepř,
olej,
máslo,
mouka hladká,
vývar
Komentáře (3)