Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Borůvkovo-cuketový moučník

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 053 kJ /
5 032 kcal
Bílkoviny92,39 g
Tuky222,93 g
Vláknina41,25 g
Cholesterol 915 mg
Sodík 559 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy644,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si připravíme z másla, mouky, cukru a mandlových lupínků žmolenku. Celá vejce s oběma cukry, šťávou z citronu vyšleháme do pěny. Krok 2: Postupně vmícháváme olej, cuketu, podmáslí, mouku smíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Pořádně promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Krok 3: Poklademe borůvkami, posypeme žmolenkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 25 minut. Doba pečení záleží na troubě.

Zveřejněno 24. 6. 2012

Poznámka autorky suslajda

Hrnek-300 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j5My

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j5My

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

No já dělávám kynutý:-)

Já jsem už tak zblblá,že jsem v rychlosti četla bůčkovo...:-8:-D
Máš to moc fajn Haničko-s chutí bych si jeden kousek dala:-p+4:yes:

taky jsem pikla moucnicek s boruveckami:-p muj byl sice trochu jako ze linecky, ale zmizel bleskem. tenhle vypada taky velmi sémpaticky, s tou cukaturou bude jiste krasne vlacny a o te nadstandartni zmolce s mandlickama ani nemluvim:-p jooo a suslicku tam se maj, tam si prima zamlsaj:-)):yes:

Jó,tak ten bude dobrý:-p:yes::yes:

Vidíš, to mi chybí,borůvkový koláček a asi bude i rychlý,paráda:-K;-):yes:

Tématické fráze:
cuketovy moucnik, moučníky z cukety, moučník z cukety, nejlepší moučník z cukety, recepty z cukety, recept na cuketový moučník, rychly moučník z cukety, cuketovy moučník s borůvkami, nejlepší cuketový moučník, moucnik z cuketou recept, recepty moucnik z boruvkami, sváteční moučník, cuketa recepty, rychlé moučníky z cukety, mandlová žmolenka, nejlepší moučníky z cukety, moucniky z cuketou, cuketove moućniky 1, moučník s cuketou a borůvkami, mandlová žmolenka recept

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krystal, vejce, olej, cuketa, podmáslí, cukr vanilkový, prášek do pečiva, šťáva citronová, kůra citronová, borůvky, tuk, mouka, mouka hrubá, cukr krystal, máslo, lupínky mandlové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu