České kynuté buchty
Nadýchané bochánky dozlatova upečené v pekáčku, to jsou tradiční české buchty. Kynuté těsto se nejčastěji plní tvarohem, mákem či povidly. Po upečení stačí pocukrovat, ale dávejte pozor na mlsné jazýčky, které je nenechají ani vychladnout.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 043 kJ / 3 118 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 117,25 g |
| Tuky | 87,21 g |
| Vláknina | 17,25 g |
| Cholesterol | 886 mg |
| Sodík | 411 mg |
| Sůl | 0,86 g |
| Sacharidy | 457,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady, přilijeme rozpuštěné máslo, vlažné mléko a hnětačem dobře propracujeme.
Krok 2: Těsto trochu posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout.
Krok 3: Tvarohovou náplň připravíme těsně před zpracováním buchet. Smícháme tvaroh, žloutky, cukr a pudinkový prášek. Poté vmícháme tuhý sníh z bílku.
Krok 4: Dobře vykynuté těsto rozdělíme na velké kousky. Těsto podsypáváme a kousky těsta rozválíme, nebo roztáhneme prsty. Do každé placičky dáme tvarohovou náplň a těsto uzavřeme.
Krok 5: Troubu předehřejeme na 170 °C. Buchty pokládáme do máslem vymazaného pekáčku spojem dolů a každou buchtu potíráme máslem aby se k sobě nepřilepily.
Krok 6: Nakonec všechny buchty omastíme i nahoře.
Krok 7: Pečeme asi 5 minut a potom snížíme teplotu na 150-160 °C. Během pečení můžeme na vrch buchet dát alobal. Pečeme cca 30-35 minut.
Krok 8: Hotové vyklopíme na vál a necháme trochu vychladnout.
Zveřejněno 10. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
České kynuté buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3ExO
Moje poznámka
České kynuté buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3ExO
Nejnovější recepty
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 1 hodinou
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 18 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 23 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno 12. 12. 2025 07:01:02
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový salát s cizrnou
Evellinka před 34 minutami
Moje domácí tlačenka
bartonik před 40 minutami
Piškotový korpus
Michal19 před 2 hodinami
Masová paštika
Nanina před 3 hodinami
Vosí hnízda
kolarz90 před 11 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 12 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 13 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 14 hodinami
Kapustová polévka
Topmoni před 15 hodinami
Tématické fráze:
kynute buchty,
ceske buchty recept,
ceské buchty,
buchty kynute,
kynute buchty recept,
nejlepší kynuté buchty,
recept na ceske buchty,
domaci kynute buchty,
buchty ze suseneho drozdi,
recept na kynuté buchty,
nejlepší recept na kynuté buchty,
buchty honzovky,
pravé české buchty,
domácí kynuté buchty s tvarohem,
nadýchané kynuté buchty,
nejlepší české buchty,
české buchty ze sušeného droždí,
kynute buchty ze suseneho drozdi,
kynuté domácí buchty,
kynuté buchty z pekárny
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
máslo,
žloutek,
šťáva citronová,
sůl,
mléko,
cukr vanilkový,
droždí sušené,
tvaroh ve vaničce,
vejce,
pudink vanilkový,
cukr krupice,
žloutek,
máslo
Komentáře (42)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
děkuji za odpověď. Ano dávala jsem sušené droždí, zkusím tedy dle vaší rady dát čerstvé. Chuťově byly dobré, ale hutné jak nenakynuly. Co nejdříve vyzkouším
nevím jestli jste dala sušené droždí, ale to někdy není dobré, tak udělejte kvásek z 1/2 čerstvého droždí.
Já dělám buchty často a vždy jsou dobré.
Nevíte někdo čím by to mohlo být? Postup jsem zachovala. Chuťově jsou ale dobré, takže se určitě snědi
Jj já dělám pořad jen tenhle recept a vždy se po nich zapráší