Kuřecí prsa v broskvové omáčce
Jemná kuřecí prsa v neobvyklé, ale dokonale vyvážené broskvové omáčce vás překvapí svou svěží chutí. Sladkost ovoce se krásně snoubí s masem a vytváří originální jídlo, které si oblíbíte nejen v letní sezóně.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 278 kJ / 1 978 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 333,32 g |
| Tuky | 56,45 g |
| Vláknina | 9,20 g |
| Cholesterol | 890 mg |
| Sodík | 815 mg |
| Sůl | 2,06 g |
| Sacharidy | 32,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté a osušené maso nakrájíme na menší kousky. Z každého prsa vytvoříme asi 3 nebo 4 kusy.
Krok 2: Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka.
Krok 3: Na pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej, maso krátce opečeme, odhrneme jej na jednu polovinu pánve, abychom mohli dát cibuli na dno a na ni teprve kuřecí kousky.
Krok 4: Osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn, opatrně zalijeme asi 200 ml vody (nebo vývaru) a necháme pod poklicí dusit.
Krok 5: Dvě broskve oloupeme a nožem nakrájíme na malé kostičky. Kdo chce může broskve rozmixovat, aby se lépe tvořila omáčka.
Krok 6: Broskve přidáme k masu, ochutíme paprikou a popřípadě přidáme vodu.
Krok 7: Po cca deseti minutách odebereme 1 naběračku šťávy, ve které maso dusíme, tu opatrně promícháme s moukou a smetanou.
Krok 8: Vlijeme zpět k masu a provaříme, aby omáčka zhoustla.
Krok 9: Před podáváním z omáčky vytáhneme rozmarýn.
Krok 10: Na každou porci masa dáme vrchovatou lžičku zakysané smetany a plátky ze třetí čerstvé broskve.
Zveřejněno 16. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí prsa v broskvové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QjxL
Moje poznámka
Kuřecí prsa v broskvové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QjxL
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 11 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 2 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 10 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 31 minutami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 34 minutami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 41 minutami
Sekaná pečeně
bobnak před 2 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 2 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 3 hodinami
Tématické fráze:
broskvova omacka,
maso jede,
kuřeci maso s broskvou,
omáčka z broskví,
kuřecí prsa,
broskvová omáčka k masu,
kuřecí maso s broskví a smetanou,
kuřecí maso s broskvovou omáčkou,
dusena kureci prsa s omackou recept,
kureci z broskvemi omacka,
kuřecí prsa na broskvích se smetanovou omáčkou,
kureci prsa omacka,
kuřecí prsa s broskvemi,
kuřecí s broskví a omáčkou,
kureci prsa s omackou a ryzi,
recept krémová omáčka broskev,
omáčka k masu s broskvemi,
kuřeci maso v broskvove omačce,
kureci prsa s broskvi a smetanou,
omacka s broskve
Suroviny:
prsa kuřecí,
sůl,
pepř,
rozmarýn čerstvý,
voda,
mouka hladká,
smetana ke šlehání,
broskve,
cibule,
máslo,
olej olivový,
paprika sušená pálivá,
paprika sušená sladká,
smetana zakysaná
Komentáře (10)