Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové roládky s jablkovou náplní se šalvějí

Hodnocení receptu je 4,8 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 712 kJ /
1 365 kcal
Bílkoviny146,43 g
Tuky43,51 g
Vláknina11,55 g
Cholesterol 689 mg
Sodík 2,96 g
Sůl7,01 g
Sacharidy67,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso rozdělíme na polovinu a upravíme tak, aby vznikly dva pláty. Každý naklepeme, mírně osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe plátky šunky, na kterou rozprostřeme připravenou nádivku. Krok 2: Nádivka : jablka oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme vejce, cukr, šalvěj, mírně osolíme, opepříme a jemně promícháme se strouhankou. Kostky jablek by měly být jen lehce obalené. Krok 3: Roládky zavineme, upevníme jehlou nebo špejlí, osolíme a zprudka opečeme na směsi oleje a másla. Podlijeme vínem, zakryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby. Přibližně po 45 minutách maso odkryjeme a dopečeme doměkka a dozlatova.

Je-li třeba, během pečení podléváme podle chuti vodou nebo vínem.

Zveřejněno 21. 7. 2012

Poznámka autorky maris

Když nám zbyde náplň, zahustíme ji strouhankou, uděláme bochánek a pečeme zároveň s masem.

Podáváme s bramborem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XqzW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XqzW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Inspirovala jsem se tímto receptem a moc jsme si pochutnali :-p Dělala jsem z kuřecího masa a jen dusila.Jablka jsem hrubě nastrouhala a smíchala i s nakrájenou šunkou a troškou parmezánu.Podávala jsem s fazolkami na slanině :-8 Dobrota veliká :yes:

:-p nádhera, musí to být výborné:yes::-K

ještě jednu vám děkuju:-K
Andreo - máš pravdu, kombinace jablek se šalvějí je moc dobrá;-):-)

No to musí být náramná dobrota:yes::yes:+11

Maruško krása, koukám, že mám v podobných recept:-)). Šalvěj a jablíčka jsou parádní kombinace:-p:yes:

Spěchám s bodíkem ještě:yes:

Moc děkuju:-):-K:-K

nádherného něco:-O jsem u vytržení:-O to musí být neskutečná lahoda:-8:-);-):-p:yes::yes:

Pěkné masíčko i náplň, Maris to je na bodíka, už letí:-)):yes:

jarka skrobakova: Jaruško děkuju:-):-K

zajímavá nádivka v masíčku, recept se moc líbí, bodík letí Maris:-O:-O:-p:-p:yes::yes::-K:-))

Tématické fráze:
vepřová rolada, vepřová roláda s nádivkou, jablková nádivka do masa, nádivka do vepřove pečené rolády, vepřové na šalvěji, vepřová pečeně s jablkovou omáčkou, vepřové zavitky s jablky a salveji, vepřové se šalvějí, veprova rolada s jablky, vepřové roládky, maso se šalvějí, roládky z vepřové pečeně obalené ve slanině, vepřové plátky se salveji, vepřové maso na šalvěji, náplň do masové rolády, náplně do vepřové rolády, kuřecí záviteky s jablkovou náplní, vepřová se šalvějí a jablky, recept se salveji, nádivka se šalvějí recepty

Suroviny:
plec vepřová, jablko, šalvěj, hořčice dijonská, šunka schwarzwaldská, strouhanka, víno bílé, vejce, pepř bílý mletý, sůl, cukr, máslo, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu