Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrnkový koláč z cukety

Z přebytků cuket můžete v létě připravovat nejen zdravá a chutná jídla, ale i jemné a vláčné moučníky. Cuketa je chuťově neutrální, takže ji po upečení v těstě vůbec nepoznáte. Skořice a oříšky dodají krásnou vůni a skvělou chuť, rozinky zase trochu medové sladkosti.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Montanka Montanka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 25 x 35 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 009 kJ /
4 782 kcal
Bílkoviny80,16 g
Tuky153,58 g
Vláknina25,80 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 319 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy759,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jako odměrku použijeme hrnek o objemu 250 ml. Krok 2: Cuketu oloupeme, nastrouháme nahrubo tak, abychom získali asi 2 napěchované hrnky. Krok 3: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme ostatní suroviny a nakonec nastrouhanou cuketu. Dobře promícháme. Pokud se nám těsto zdá příliš husté, přidáme trochu mléka. Krok 4: Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy, vložíme do trouby a pečeme pozvolna v předehřáté troubě na 160 °C asi 30 minut. Krok 5: Upečený koláč necháme vychladnout, potřeme marmeládou, posypeme kokosem nebo oříšky, nebo jen polijeme čokoládou.

TIP: 18 oblíbených receptů ze zeleniny

Zveřejněno 22. 7. 2012

Poznámka autorky Montanka

Pokud to "přeženete" s tekutinami, nic se neděje, jen budete muset déle péct ... (nejlépe přiklopit alobalem a přidat teplotu)

Na fotce je moučník z poloviční dávky - do "biskupské" formy.

Doporučuji nedělat třeba bábovku, špatně se propéká - pečeme nejlépe na plechu

Cuketa není ani cítit, moučník je cítit pouze po skořici

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrnkový koláč z cukety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w24R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrnkový koláč z cukety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w24R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborně, ke kafíčku, nebo jen tak na svačinu. Jako sladidlo jsem vyzkoušela stévii.:-):-):-):yes::yes::yes:

Cuketa má opravdu bezva uplatnění;-):yes:

Vypadá moc hezky tento cuketový moučníček.
Asi na něho brzy dojde:-), cukety je všude dost:yes::yes:

jo, tohle je dobroučké;-):yes: mám tu téměř identický recept, i když v jiném tvaru, a přidávám ho do podobných:-K

Znám i bábovku z cukety, moc dobrý moučník, máš to prima:-K:yes:

Znám a je dobrý:yes::yes:+1

Tématické fráze:
hrnkovy cuketový koláč, koláč z cukety, cuketovy koláč hrnkovy, cuketový koláč s čokoládou, hrnkovy slany cuketovy kolac, cuketový koláč s kokosem, cuketovabuchta, hrnkový koláč s cuketou, cuketovy kolac, cuketový hrnkový koláč, cuketa koláč, hrnickovy cuketovy kolac, slaný cuketový koláč hrnkový, cuketovy moucnik hrnkovy, hrnkové recepty z cukety, hrnkový cuketový moučník, kokosovy kolac s cuketou, koláč s cuketou, hrnkovy cuketová koláč, hrnková cuketová buchta s kokosem

Suroviny:
cuketa, vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, olej, cukr vanilkový, kypřící prášek do pečiva, skořice, rozinky, oříšky, marmeláda, kokos, čokoláda, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu