Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 266 kJ / 64 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,79 g |
Tuky | 0,35 g |
Vláknina | 5,64 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 11,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájím na kostky. Připravím si základ ze sádla a cibule do barvy jako na hovězí maso - tedy do červena, vložím maso, orestuji, nechám vydusit šťávu, kterou si maso pustilo. Až je tam jen tuk, udělám si na dně místečko a dám mletou papriku, krátce orestuji, zaliji asi 1 dl vody, krátce podusím, aby pustila barvu, pak zamíchám s masem, zaliji vodou do výšky masa, přidám rajčatový protlak, sůl, pepř, majoránku, uzavřu tlakový hrnec a zahřeji na dvakrát, čili nechám dvakrát zahřát do zeleného políčka.
Krok 2: Až podruhé spadne tlakový ventil, otevřu, přidám spařené nakrájené rajče a papriku na nudličky, podusím, zaliji záklechtkou z mouky a vody = zahustím tak, jak chci, aby byla hustota, dochutím solí, česnekovou pastou, pepřem podle chuti. Podáváme s knedlíkem, vařeným bramborem, dušenou rýží, těstovinou.
Krok 3: Na talíři ho mohu vylepšit kolečky cibule, to jen pro obměnu vzhledu. Jindy ho mohu dělat i bez rajčete i bez papriky, jak kdo chce.
Zveřejněno 18. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí guláš II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QjlL
Moje poznámka
Kančí guláš II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QjlL
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 3 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 4 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 12 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 9 minutami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 28 minutami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 1 hodinou
Sýrová roláda
Fitulka před 1 hodinou
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 1 hodinou
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 3 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 3 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 13 hodinami
Tématické fráze:
guláš z divočáka,
guláš z divokého prasete,
výborný guláš z divočáka,
guláš z divočáka recept,
kančí guláš,
recept na guláš z divokého kance,
výborný kančí guláš,
guláš z lane,
recept na guláš z divočáka,
gulaš z kance,
divočák guláš,
guláš s divočáka,
gulaš divočak,
kančí guláš recept,
recepty gulas z divočáka,
top recepty kanči guláš,
divoké prase recepty,
recept guláš z divočáka,
guláž z divočáka,
recepty z kančí krkovice
Suroviny:
maso,
cibule,
sádlo,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
pasta česneková,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
mouka hladká,
voda,
rajče,
paprika čerstvá červená,
Komentáře (29)
rebeka:Takže jsi to rozsekla, kanec a divočák je jedno,jak jsem si přečetla v odkazuhttp://vsechnyzviratkasveta.blog.cz/0810/prase-div...
http://vsechnyzviratkasveta.blog.cz/0810/prase-div...
Divoké prase je: kňour a bachyně
Prase domácí je: kanec a svině
Tak teď jsem to uvedla na správnou míru, jestli jsem někoho uvedla v omyl, ale běžné říkám divočákovi kanec a asi nejsem sama, že?