

Kuřecí maso se zeleninovou směsí
Suroviny 8 porcí
- Na naložení:
- 6 ks kuřecí prsa na kostky
- 2 ks vejce
- 2 polévkové lžíce solamylu
- 1-2 kávové lžičky koření na Čínu
- 4 polévkové lžíce sojové omáčky
- 1 kávová lžička magi polévkové tekuté koření
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- Vše promíchat, vložit do mísy, upěchovat, přikrýt mikroten. folií a uložit do ledničky nejméně na 2 hodinky, nejlépe přes noc
- Dále si připravíme:
- 1-2 cibule na kolečka
- 500 g hlávkového zelí na kostky a spařit
- 2 ks červené papriky masité na kostky
- 1 ks pórek na kolečka
- 2 stroužky česneku
- 1 masox rozvařit ve 3 dl vody
- 1-2 dcl bílé víno, nejlépe levný aperitiv bílý, např.Garone
- Harmonie chuti
- olivový olej na smažení
Postup přípravy receptu
Naložit maso.
Svařit vodu s masoxem.
Spařit hl. zelí, i ho chvíli povařím, ale ne úplně do měkka!
Do kastrolu - používám titan hranatý, naliji olivový olej, tolik, aby byl do 1/2 výšky kostek masa - maso se bude smažit, ne opékat. Nechám ho rozpálit a vkládám jednotlivé kostky naloženého kuřecího masa tak, aby se nespojily. Krátce smažím po jedné, pak po druhé straně a děrovanou naběračkou přendám do mísy. Až je všechno usmažené, do výpeku vhodím na kolečka česnek, pak papriku, orestuji, zaliji 1/2 dávky svař. masoxu, 1/2 dávky vína a pod pokličkou krátce podusím, až je paprika do poloměkka. Pak přidám koření Čína, spař. hláv. zelí, sojovou omáčku a opět pod pokličkou krátce prohřeju, vložím osmažené maso, promíchnu, prohřeju. Nakonec vložím cibuli na kolečka.
Do zbylého vejce z naložení masa naliji druhou 1/2 masoxu, přidám asi 1 lžičku solamylu, promíchám a zaliji tím masovou směs. S vínem opatrněji, to přidávám podle chuti. Prohřívám a dochucuji sojovkou, kořením Čína, případně trochu Harmonie chuti nebo Podravkou.
Úplně nakonec přidám nakrájený pórek, promíchnu, prohřeju a je hotovo. Jako přílohu samozřejmě rýži.
Poznámka od kuchařky
Vypadá to dost složitě, více času zabere příprava zeleniny. Ale když je všechno připravené, samotná tepelná úprava jde rychle. Na dochucení můžete použít i své oblíbené koření, podle vaší chuti. Foto přidám dodatečně, asi za 2 dny.:-)))
KL = kávová lžička
PL = polévková lžíce
Důležité: hlavně na začátku nenalijte všechno naložené maso do rozp.oleje, vejce se srazí a bude to jak míchané vajíčko!!! Když dodržíte postup smažení, budete mít kostky masa hladké, klouzavé, jak to má být.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí maso se zeleninovou směsí
-
Na co magi polévkové koření a bujón? Nedá se třeba použít domácí vývar?
-
Goldi:Tak to je mi líto, ale copak jste udělala z chybičku při přípravě a při dodržení postupu?
Je tam důležité odhadnout množství tekutiny a solamylu, aby z toho opravdu nebyla omáčka, ale aby to byla jen spojka mezi masem a zeleninou. Tak příště to bude lepší
, jestli nějaké příště bude, že jo
-
No, recept se mi podle rozpisu docela líbil a po přečtení komentářů jsem se tedy rozhodla, že to uvařím. Ale bohužel jídlo málem skončilo v záchodové míse
Připomíná to spíš,www.toprecepty.cz než kuřecí směs, omáčku na paprikách!
-
jarka skrobakova:já vím, že je to mňam, v sobotu budu dělat, vnučka to má moc ráda, že je to nejlepší Čína
, ahoj, jsem ráda, že chutnalo
-
-
aisha:díky za fotečku
-
Ruzne kureci smesi jsou u nas oblibene..tako byla take dobra..
Pouze jsem vynechala vino a zeli jsem dala cerstve (nesparene), vic nam tak chutna
. Pridala jsem fotky..
-
Jana Remkova:Foto dodám asi za 2 dny,protože mi něco zbylo, zavaxovala jsem to, tak až budu znovu otevírat, udělám foto.Vyzkoušej a uvidíš, jak je pokrm dobrý
-
Velmi podrobně rozepsaný recept
, škoda, že je bez fota. Moc se mi líbí