Švestková klevela
Z bohaté švestkové úrody se dá připravit ledacos. Jistě také nějaká část padne na povidla nebo, jako v tomto receptu, na klevela. Vypeckované švestky nechejte přes noc naležet s cukrem a pak pomalu vařte do potřebné konzistence.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 34 994 kJ / 8 364 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,00 g |
Tuky | 12,00 g |
Vláknina | 150,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 950,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestková klevela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KOr8
Moje poznámka
Švestková klevela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KOr8
Nejnovější recepty
Zapékané pirohy
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 5 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 10 hodinami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží jahodový dort
Lauri74 před 6 minutami
Jablečný koláč s ovesnými vločkami
Nikola73 před 23 minutami
Chleba s vajíčkem - snídaně nebo večeře
bobnak před 44 minutami
Kedlubny v sýrovém těstíčku
Sahula před 46 minutami
Provensálská vepřová kýta
Monkrizova před 1 hodinou
Ovocný jogurťák
danila před 2 hodinami
Macecha řezy
lenulenka1. před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
vaja1 před 3 hodinami
Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Vladka321 před 3 hodinami
Tématické fráze:
švestková klevera,
klevera ze švestek,
švestková šťáva recept,
klevera,
klevera recept,
švestková kleveta,
švestková povidla recept,
co je klevera,
švestková štava,
klavela,
kleveta ze svestek,
klevela povidla,
clevela ze švestek,
švestková zavařenina,
kleveda,
švestková clevela,
clevela,
krevela ze švestek,
jak se dělá klevela,
švestková krevela
Komentáře (9)
Boubelinda:
Konečně název, který si nehraje na POVIDLA jako drtivá většina z těch více či méně vypečených rcp a zde imrvére opakovaných povidel z trouby, která s povidly mají společného akorát švestky, ale většinou jako povidla ani nevypadají
Ale zato to nedá žádnou práci, že
Podotýkám, že trnky na pekáči v troubě jsem doposud nedělal, ale chystám se na ně...
No, chystám se už aspoň 5 roků