Focaccia podle Emanuele Ridi (Italský chléb)
Klasický italský chléb připravíme velmi jednoduše z pár surovin. Po vykynutí těsto potřeme olivovým olejem, vytvoříme v něm dolíčky a posypeme solí. Do těsta můžeme přidat i další suroviny, například olivy.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 724 kJ / 1 129 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,25 g |
Tuky | 28,85 g |
Vláknina | 8,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,01 g |
Sůl | 7,50 g |
Sacharidy | 182,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky dáme vlažnou vodu, kvasnice a rozmícháme. Po částech přimícháváme mouku. Takto nachystané těsto necháme kynout pod utěrkou hodinu na teplém místě.
Krok 2: Vykynuté těsto dáme na pomoučněný vál, rukama prohněteme a vytvoříme placku. Na placku nalijeme olej, posypeme solí a prsty těsto mačkáme, až vzniknou dolíky.
Krok 3: Necháme ještě nakynout. Troubu rozpálíme na 220-250 °C.
Krok 4: Pečeme asi 10-15 minut.
Zveřejněno 30. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Focaccia podle Emanuele Ridi (Italský chléb)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pB31
Moje poznámka
Focaccia podle Emanuele Ridi (Italský chléb)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pB31
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 2 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 14 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 15 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 1 hodinou
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 1 hodinou
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 2 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 3 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 3 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 6 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 6 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 12 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 13 hodinami
Tématické fráze:
foccacia emanuel,
italský pizza chléb,
těsto na pizzu emanuel ridi,
pizza podle emanuela ridiho,
italský chléb foccacia,
focaccia těsto,
italský chléb,
emanuel ridi testo na pizzu,
italský chléb focaccia,
focaccia recept,
italsky chléb recept,
testo na focaccia,
pizza podle emanuela,
recept na foccacia,
foccacia ridi,
těsto na pizzu podle emanuela,
recept na italský chléb,
pizza těsto emanuel ridi,
testo focaccia,
italsky chleba
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
kvasnice,
sůl mořská,
olej olivový
Komentáře (14)