Broskvový koláč z pudingového těsta
Lehký broskvový koláč s jogurtem a nadýchanou šlehačkou je osvěžující dezert plný letních chutí. Jemné těsto, sladké broskve a vanilková poleva vytvoří dokonalou kombinaci pro každou příležitost. Perfektní moučník pro lepší den.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 180 kJ / 4 823 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 52,64 g |
| Tuky | 390,98 g |
| Vláknina | 2,30 g |
| Cholesterol | 1,64 g |
| Sodík | 583 mg |
| Sůl | 1,44 g |
| Sacharidy | 272,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Elektrickou troubu včas předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C, plynovou troubu 2-3 stupeň).
Krok 2: Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme do mísy. Přidáme vejce, olej, cukr, vanilkový pudinkový prášek a za pomoci ručního el. šlehače šleháme při nejvyšší rychlosti 2 minuty.
Krok 3: Těsto nalijeme do připraveného plechu, uhladíme a vložíme do trouby. Pečeme zhruba 25 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do těsta a po vytažení musí být suchá, bez drobečků.
Krok 4: Po upečení necháme vychladnout.
Krok 5: Broskve přecedíme, šťávu uchováme a necháme okapat. Poté je rozkrájíme na osminky.
Krok 6: Ovocný jogurt promícháme a tenkou vrstvu natřeme na koláč. Poté jej poklademe broskvemi.
Krok 7: Smetanu ke šlehání ušleháme se Smetafixy dotuha a natřeme ji na broskve.
Krok 8: Na polevu odměříme 400 ml broskvové šťávy, případně doplníme vodou na požadovaný objem a smícháme ji s pudingem bez vaření. Šleháme 3 minuty dle návodu na obalu.
Krok 9: Polevu dáme do zdobícího sáčku a nastříkáme na koláč do tvaru mřížky (nebo jiného tvaru).
Krok 10: Hotový koláč uložíme před podáváním do lednice.
Zveřejněno 8. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvový koláč z pudingového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qY6p
Moje poznámka
Broskvový koláč z pudingového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qY6p
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 1 hodinou
Grinchův elixír
Přidáno před 15 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 19 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 1 hodinou
Kapří hranolky
loing před 10 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 10 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 10 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 10 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 11 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 12 hodinami
Tématické fráze:
broskvový koláč,
broskvový koláč s pudinkem,
koláč s pudinkem a broskvemi,
koláč s broskvemi a pudinkem,
koláče,
koláč,
broskvový koláč recept,
recepty z broskví,
koláč s broskvemi,
recept na broskvový koláč,
těsto na koláč,
broskvové moučníky,
kolac z broskví,
pudingový zákusek,
recept na broskvový koláč s pudinkem,
rychly broskvovy kolač,
broskve koláč,
broskve recepty,
kolac broskve,
zákusek s pudingem
Suroviny:
vejce,
olej,
cukr krupice,
pudink vanilkový,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
jogurt broskvový,
broskve,
šlehačka,
smeta-fix,
šťáva broskvová,
pudink vanilkový bez vaření,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (24)