Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadeřavé karbanátky

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1

4

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 590 kJ /
858 kcal
Bílkoviny42,03 g
Tuky72,15 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 613 mg
Sodík 2,00 g
Sůl4,92 g
Sacharidy10,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Listy kadeřávku povaříme asi 10 minut ve vodě nebo ve vývaru. Krok 2: Zchladlé a okapané je nakrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme vejce a "projedeme" ručním mixérem. Krok 3: Ke směsi přidáme nastrouhaný (nahrubo) sýr, na kostičky nakrájenou slaninku, rozetřený česnek a ochutíme solí a pepřem. přidáme tolik strouhanky, aby z výsledné hmoty šly tvarovat karbanátky. Ideální je, pokud směs můžeme nechat tak hodinku proležet v ledničce. Krok 4: Poté uděláme karbanátky, které obalíme v trojobalu a smažíme na oleji. Krok 5: Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší a salátem, ale výborné jsou i studené s chlebem a hořčicí.

Zveřejněno 12. 8. 2012

Poznámka autorky Danca

Já je smažím v multifunkční MW na program "CRISP", tak je spotřeba tuku mnohem menší, jídlo ho tolik nenasákne a také nedochází přepalování oleje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadeřavé karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w2Qg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadeřavé karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w2Qg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

No a pak že zdravá strava není chutná.Mám kadeřávek v lednici a zítra si ho dáme.Používám krůtí šlehané maso i trochu sýru.Nemá to chybu.;-):-p

Paráda:-)):-p+:yes:

:-O:-O:-O týý joo:-O:-O na co lidi všechno nepřijdou:-O:-?
velmi zajímavé, jistě dobré a voňavé:-*;-):-K:yes::yes:

Kadeřávek mám na zahradě a stále vymýšlím co s ním a toto je dobrý nápad:yes::yes:Minulý týden jsem přidávala do karbanátků z mletého masa a bylo to taky moc dobré;-):-p

Jéžiš to je krásný!!! Kadeřávek nemám, snad někde seženu, je to fakt k sežrání!;-)

to může být dobrota:-p:yes::yes:

To stojí za vyzkoušení:-p;-):yes:

My jsme kdysi smažili kadeřávek jako řízky v těstíčku i trojobalu. Tohle bude moc dobré:-p:yes:

Mňam.:-p To může být dobré. Z kadeřavé kapusty jsem ještě nic takového nedělala:-O:yes:

Znám, také je dělám, jen nedávám sýr, ale trochu mletého - nemusí ho být moc. Se sýrem to vypadá zajímavě a jakmile budu mít kadeřávek, tak to zkusím. Z kadeřané kapusty mi chutnají víc, než z klasické. Dávam zasloužený bod. :yes:

Tématické fráze:
kapusta kadeřavá recepty, kapusta kadeřávek recepty, kadeřavá kapusta recepty, kaderava kapusta, kapusta kadeřavá - recepty, kadeřávek v těstíčku, kapusta kadeřavá, karbanatky z kaderavku, kadeřávkové karbanátky, kadeřávek karbanátek, kadeřavá kapusta recept, recepty z kadeřávku, kadeřávek s bramborem, karbanátky z kadeřavé kapusty, kapusta kadeřavá recept, recepty z kaderave kapusty, karbenatky z kaderavku, kapusta kadeřávek, recept kadeřavá kapusta, recept z kadeřávku

Suroviny:
kapusta, vejce, sýr strouhaný, slanina gazdovská, sůl, pepř, česnek, strouhanka, mouka hladká, vejce, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu