Ovíněné švestky
Švestky naložené v redukovaném vinném nálevu s kořením jsou delikatesou, která propojí sladkost ovoce s hloubkou vína a jemnou vůní hřebíčku či skořice. Skvěle se hodí k sýrům, masu i jako nečekaný dezert.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 015 kJ / 1 916 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,76 g |
Tuky | 2,72 g |
Vláknina | 29,14 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 77 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 290,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme redukci z vína a koření: víno nalijeme do hrnce, přidáme cukr, citronovou šťávu a koření. Vaříme tak dlouho, dokud tekutina nezačne houstnout.
Krok 2: Poté přidáme oprané a vypeckované švestky a společne mírným varem "táhneme" asi 5 minut.
Krok 3: Následně švestičky vybereme na cedník, necháme odkapat a scezenou tekutinu vrátíme do hrnce. Dále redukujeme, až má šťáva v hrnci konzistenci sirupu.
Krok 4: Švestky naskládáme do nahřátých skleniček a zalijeme svařenou šťávou. Z tohoto množství bylo 5 menších skleniček.
Krok 5: Skleničky zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a v této poloze necháme obsah vychladnout.
Zveřejněno 21. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovíněné švestky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y70g
Moje poznámka
Ovíněné švestky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y70g
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 8 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 14 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 15 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 18 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 19 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 5 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 6 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 6 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 6 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 6 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 6 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 6 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 7 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 7 hodinami
Tématické fráze:
recepty ze švestek,
svestky,
sterilizace švestek,
co ze svestek,
domácí švestkové víno,
švestky recepty,
domácí víno ze švestek,
šťáva ze švestek recept,
co delat ze svestek,
vino ze svestek,
domácí švestková šťáva,
recepty na švestky,
recepty švestky,
co delat se švestkami,
švestky recept,
šťáva ze švestek,
štáva ze švestek recepty,
recept na švestky,
recpty ze švestek,
víno ze švestek recept
Suroviny:
švestky,
víno červené,
cukr,
šťáva citronová,
skořice celá,
koření hřebíček,
badyán
Komentáře (19)
Dovolím si přidat fotku
ale nevadí,třeba příště
ty, čéče.. já to asi prubnu.. ono to bude dobré třeba ke sladké rýži.. jooj.. úplně cítím, jak jsem vínově omámená