Broskvovočokoládový štrúdl
Spojení lahodné čokolády a sladkých, vyzrálých broskví v listovém těstě. Moučník, po kterém budete chtít sáhnout znovu a znovu. Štrúdl není složitý na přípravu a listové těsto můžete koupit už rozválené.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 405 kJ / 3 682 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,96 g |
Tuky | 218,16 g |
Vláknina | 16,30 g |
Cholesterol | 361 mg |
Sodík | 1,08 g |
Sůl | 1,96 g |
Sacharidy | 374,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme máslo. Přidáme cukr a strouhanku. Pražíme, dokud se cukr nerozpustí a nezkaramelizuje.
Krok 2: Pak přidáme broskve nakrájené na kostky a zázvor. Směs promícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 3-4 minuty. Sejmeme z ohně a necháme asi 5 minut odpočinout a trochu vychladnout.
Krok 3: Rozbalíme těsto, rozprostřeme broskvovou náplň a posypeme čokoládou nakrájenou na kousky. Zavineme štrúdl a konce založíme dospod.
Krok 4: Štrúdly přendáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme plátky mandlí.
Krok 5: Pečeme v troubě předhřáté na 180 °C asi 30 minut.
Krok 6: Před servírováním posypeme vychladlý moučník moučkovým cukrem.
Zveřejněno 2. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvovočokoládový štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/131Z
Moje poznámka
Broskvovočokoládový štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/131Z
Nejnovější recepty
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 28 minutami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 13 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 16 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 6 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 9 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 9 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 9 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 10 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 12 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 12 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 13 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 13 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 14 hodinami
Tématické fráze:
balení štrůdlu,
štrůdl s broskvemi,
potírat štrůdl vajíčkem,
recepty rakytník nakládaný v medu,
rakytník nakládaný v medu,
časopis albert jablečný štrudl,
zavin s broskvemi a cokoladou,
balení štrůdlu,
balení štrůdl,
štrúdl s s broskvemi,
strudl s nektarinkama a cokoladou,
štrůdl brozkve,
strudl pod poklickou,
štrůdl z brozkvý,
listove testo a broskve cokolada,
do strudlu cokolada,
listove testo potirat vajickem?,
potírat štrůdl vajíčkem?,
plitvický štrúdl,
zavin s broskvovou naplni
Suroviny:
těsto listové,
vejce,
mandle plátkové,
cukr moučkový,
broskve,
zázvor nakládaný,
strouhanka,
cukr krupice,
máslo,
čokoláda hořká
Komentáře (25)
krásný zákusek a foto, to foto
medmic:Tak to fakt nevím. Je uveden jen nakládaný zázvor. Jinak nic víc.