Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bublanina s želatinou a ovocem

Maliny, borůvky, rybíz… jako by se léto usadilo přímo na nadýchaném korpusu. Želatina dodá ovoci lesk jako po dešti, takže celý moučník působí svěže a lákavě. Pokud máte doma misku plnou sezónních pokladů, pusťte se do této rychlé dobroty.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

monikavd monikavd

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby chlazení

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměrech zhruba 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 815 kJ /
6 648 kcal
Bílkoviny121,79 g
Tuky226,51 g
Vláknina26,50 g
Cholesterol 800 mg
Sodík 676 mg
Sůl2,45 g
Sacharidy1 017,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na těsto smícháme v misce. Krok 2: Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 3: Dáme péct při 220–230 °C zhruba na 15–20 minut. Krok 4: Hotovou bublaninu necháme 5 minut vychladnout. Poté na ni rozvrstvíme ovoce. Krok 5: Do hrnce dáme 400 ml malinové šťávy, 2 malinové pudinkové prášky a 250 ml vody. Vaříme za stálého míchání asi 15 minut do ztuhnutí. Krok 6: Nakonec želatinu nalijeme na ovoce a necháme v lednici vychladnout.

Zveřejněno 27. 9. 2010

Poznámka autorky monikavd

Můžeme použít i jiné ovoce, ale je dobré k němu použít šťávu nebo sirup ze stejného druhu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bublanina s želatinou a ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3wVO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bublanina s želatinou a ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3wVO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Nevím jestli jsem nedělala něco špatně, ale to těsto mi z 3/4 se nafouklo a nesplasklo ani po vychladnutí :-(.Možná to bude troubou

Nevím,jak se vám podařilo udělat tužší tězto ,ale každému se nedaří . :) Nám se těsto rozpadá :-)
Jinak určitě děkuji za komentář ;-)

Těsto je takové docela tušší, není moc dobré, chutná, jako by byl koláč tři dny starý :(( .. ale vrchní ingredience výborné, těsto budu volit příště jiné :):-K

TO je možné že to zní divně,ale chutnáto doopravdy jako želatina. :yes:

Zajímavé, určitě zkusím ;-) + bod.

My to tiež doma voláme želatína,aj keď nie je pravá:-8Ale zaujímavé je to na tej bublanine,ja ju dávam na piškótové cesto s krémom.

Trošku mi v názvu i v receptu hapruje slovo želatina, když je to vařené z pudinku ;-).

Tématické fráze:
piškotová bublanina s ovocem, malinová bublanina, malinova buchta, buchta s želatinou, piškotová buchta s ovocem a želatinou, bublanina s ovocem, buchta se želatinou, piskotova buchta se zelatinou, buchta s ovocem a zelatinou, želatina ze sirupu, moučníky se želatinou, piškotová buchta s želatinou, malinové řezy s želatinou, želatina na buchtu, buchta s želatinou a ovocem, rybizova buchta s zelatinou, moučník se želatinou, moučník s želatinou, bublanina s ovocem piškotová, moučníky s želatinou

Suroviny:
mouka polohrubá, mléko, cukr krupice, olej, vejce, kypřící prášek do pečiva, pudink malinový, šťáva malinová, voda, maliny, ostružiny, rybíz

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu