"Francouzské" masové bochánky na cuketové směsi
Voňavé masové bochánky inspirované francouzskou kuchyní podávané na dušené cuketové směsi jsou skvělou volbou pro letní oběd i večeři. Spojení jemného mletého masa, bylinek a zeleniny potěší i náročnější gurmány.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 715 kJ / 1 844 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 103,88 g |
| Tuky | 142,73 g |
| Vláknina | 14,80 g |
| Cholesterol | 597 mg |
| Sodík | 1,49 g |
| Sůl | 3,53 g |
| Sacharidy | 33,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Směs na francouzské brambory promícháme s jedním vajíčkem a dvěma lžícemi mléka.
Krok 2: Necháme odstát a znovu promícháme, až se vytvoří kompaktní směs.
Krok 3: Přimícháme zelenou cibulku, kterou jsme nakrájeli na velice tenoučká kolečka.
Krok 4: Vše smícháme s mletým masem, nepatrně dosolíme (směs obsahuje 20% soli, takže stačí již jen špetka) a opepříme.
Krok 5: Necháme odstát asi půl hodiny a poté navlhčenýma rukama tvarujeme placičky (zvednou se), které klademe na vymazaný plech.
Krok 6: Vložíme do trouby a pečeme při 200 °C asi 25-30 minut.
Krok 7: Cukety nakrájíme na slabé plátky, které zasolíme a necháme vyplakat asi půl hodiny.
Krok 8: Potom je vložíme do většího síta, propláchneme studenou vodou a dobře osušíme.
Krok 9: Cibuli nakrájíme na velmi tenká půlkolečka, česnek na plátky a slaninu na úzké špalíčky.
Krok 10: Ve velké pánvi rozpálíme olivový olej a postupně opékáme plátky cuket dozlatova.
Krok 11: Opečené dáváme na sítko s papírovou utěrkou, která odsaje přebytečný tuk.
Krok 12: Na výpeku (přebytečný případně slijeme) osmažíme pokrájenou slaninu, přidáme proužky cibule a plátky česneku. Opečeme je dozlatova, vrátíme plátky cukety, polijeme smetanou a necháme tekutinu odpařit. Dosolíme a dopepříme podle chuti.
Krok 13: Při servírování klademe masové bochánky na cuketovou směs, zasypeme jemně strouhanou holandskou goudou. Jako přílohu volíme jemnou bramborovou kaši nebo dozlatova opečené bílé pečivo.
Krok 14: Jako přílohu volíme jemnou bramborovou kaši nebo dozlatova opečené bílé pečivo.
Zveřejněno 21. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Francouzské" masové bochánky na cuketové směsi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9YDB
Moje poznámka
"Francouzské" masové bochánky na cuketové směsi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9YDB
Nejnovější recepty
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 8 hodinami
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 10 hodinami
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 12 hodinami
Nejlepší langoše
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Losos na másle
Kajkajak před 3 hodinami
Chutné vafle
Kolibinka před 4 hodinami
Rajská omáčka
prichystalr před 5 hodinami
Pečená krkovička
[email protected] před 5 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 7 hodinami
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 10 hodinami
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 10 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 11 hodinami
Buchta bez vajec
DenaS před 13 hodinami
Tématické fráze:
masove smesi,
recepty na masové směsi,
cuketové směsi,
cuketová směs s masem,
francouzské brambory s cuketou,
francouzké masové recepty,
francouzské brambory z cukety,
francouzské recepty,
jídla ze smesi mas,
masova smes se smetanou,
francouzske masove kulicky,
francouszke pecivo,
nápadité recepty,
francouzská směs,
cuketova směs,
masové karbanátky s cuketou,
masový bochánek,
francouzský masový koláč,
francouzské.masove placicky,
cuketa a masová směs
Suroviny:
maso mleté,
koření francouzské brambory,
vejce,
cibulka zelená,
mléko,
pepř mletý,
sůl,
cuketa,
cibule,
slanina,
česnek,
smetana,
sýr gouda,
olej olivový,
sůl
Komentáře (29)
recept hezký