Kdoulový džem
Kdoule jsou poměrně netradičním ovocem, jsou ale velmi zdravé. Uvařte z nich výborný džem ovoněný skořicí a hřebíčkem, který bude skvělý na krajíčku čerstvého chleba s máslem, ale i na palačinkách.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 275 kJ / 2 695 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,63 g |
Tuky | 1,36 g |
Vláknina | 21,07 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 35 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 655,49 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kdoulový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B9nN
Moje poznámka
Kdoulový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B9nN
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 2 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 6 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 18 minutami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 35 minutami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 2 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 2 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 3 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 3 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 3 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 5 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 6 hodinami
Tématické fráze:
kdoule recepty,
kdoulová marmeláda,
gdoule,
kdoule,
kdoule marmeláda,
kdoulová marmeláda recept,
kdoule recept,
marmeláda z kdoulí,
jak se dělá kdoulová marmeláda,
gdoule marmeláda,
gdoulový džem,
recepty z kdoule,
marmeláda z kdoule,
marmeláda z gdoule,
džem z gdoulí,
gdoulova marmelada,
marmeláda z gdoulí,
dzem z gdoule,
recepty kdoule,
recepty z kdoulí
Suroviny:
kdoule,
skořice,
koření hřebíček,
cukr krystal,
citron,
voda
Komentáře (14)
Teší ma však váš záujem práve o tento môj recept (máte rád dulový džem, alebo výrobky z dulí?) a celková snaha o rozšírenie vedmostí.
Právě v případě kdoule jde o pravou marmeládu, protože je obsažena i v názvu.
Tak jsem douvařil poslední dáfffku
Také jsem obkrajoval (je to produktivnější a člověk cítí pod nožíkem níže zmiňovaný "písek" a vyhne se mu), ohryzky jsem přefikl a vyvařil zvlášť...
Ukázalo se, že s těmi "sušenými" hruškami to nebyl až tak úplně blbý nápad
Tož tak
Před čtrnácti dny jsem měl pytel kdoulí..., dnes už zbývá tak asi košík..., a už z kdoulí pomalu kdoulovatím
Dělám kde co: mostardu, jam, sýr, "kůži", chystám se na vaši polífku..., teď zkouším imitaci povidel do buchet a cosi na způsob vařených sušených hrušek na táče
*****
Také plody neloupu (pektin)
Zkusil jsem také (jak uvedeno v rcp) vařit i s jadřinci(pektin). Semínka v produktu mi nevadí (nemixuji), spíše naopak
Nyní tedy jadřince vyloupnu i s tím "pískem" vyvařím zvlášť a následně scezený pektin přidám ke kdoulím.
Ach přírodo! Jak jsem dosud mohl existovat bez kdoulí?
*****
Pro všechny případy vložím foto, že aby nedošlo k záměně s kdoulovcem