Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolový guláš s uzeninou a žampiony

Pikantní fazolový guláš je sice trochu pracnější a rozmanitější na potřebné suroviny, zato vás hotový pokrm odmění bohatostí své chuti. Je hutný a výživný, a jako příloha vám zcela jistě bude stačit chléb.

Hodnocení receptu je 5,0 (56×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 746 kJ /
2 807 kcal
Bílkoviny27,25 g
Tuky255,15 g
Vláknina45,18 g
Cholesterol 210 mg
Sodík 5,20 g
Sůl12,91 g
Sacharidy93,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme a nakrájíme: cibuli na tenká půlkolečka, žampiony na silnější plátky a papriky rozpůlíme a nakrájíme na širší proužky. Krok 2: Špek nakrájíme na menší kostičky, klobásky podélně rozkrojíme a nakrájíme na širší půlkolečka. Fazole přecedíme a nálev nevyléváme. Krok 3: Do hlubšího hrnce dáme mírně vyškvařit slaninu, poté přidáme klobásky a necháme 3 minuty osmahnout. Krok 4: Vložíme cibuli a další 3 minuty restujeme. Poté přidáme žampiony, nakrájené papriky, snítku libečku, bujón, promícháme a necháme ve vlastní šťávě 10 minut podusit. Krok 5: Mezitím ve 200 ml nálevu z fazolí a 100 ml vody rozmícháme hladkou mouku s paprikou a chilli. Krok 6: Do podušené směsi přidáme fazole, vlijeme připravenou záklechtku, dáme prolisovaný česnek, promícháme a za občasného zamíchání vaříme na slabém plameni 10 minut. Krok 7: V závěru vaření přidáme v dlaních rozemnutou majoránku a nasekaný libeček. Krok 8: Dle chuti přisolíme. Podáváme s čerstvým pečivem.

TIP: Způsoby zahušťování polévek, omáček a zeleniny

Zveřejněno 10. 5. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Fazole v plechovce máme moc rádi. Tahle podařená, šťavnatá a pikantní bašta je druhý den po rozležení ještě lepší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lXQr

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lXQr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (52)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Fazolový guláš děláme pravidelně. Příprav vůbec není tak náročná, jak se může na první pohled zdát a zatím se nenašel nikdo, komu by nechutnal. Žampiony jsou skvělý tip na vylepšení.

KrisZaezemi: Moc děkuji😉

Marie Svarcova: Maru,díky;-):-K

:-)<3:yes::yes: jedno z mých oblíbených jídel, když není moc času - super :yes::-K

kyskamaryska: Velice děkuji,potěšilo mě to:-8:-K

Celá rodina chválí :-D:-8

jarmila58: Ivusa: :-KMoc děkuji:-8

jarmila58: Děkuji za pozitivní komentář,my jej taky máme rádi . Hlavní je, že se povedlo a chutnalo :yes:

právě jsem dovařila a musím jenom chválit :yes:

Aničko, recept vypadá skvěle, určitě vyzkouším. A ten dovětek s loupením lednice... Ještě že jsem single <3

Mickey: Těší mě,že Vás recept zaujal,děkuji:-K:-8

mňamka :yes:

dotz pro kuchaře amatera ten bujon se dává jenom kostka nebo vývar z kostky diky

Zrovna ho dělám... síce testuji nový multifry tak jsem to zkusila v něm a vypadá to, že to bude výborné... hlavně ta vůně je boží :)

Pavlína: :-K

senior: :-K

laďa: Děkuji za zájem:-KTa kostka se pouze nadrobí,nepřidává se žádná tekutina.Žamipony a papriky pustí šťávu a ta na těch cca 10minut dušení slabým varem postačí.Místo bujonové kostky můžete také použít "gelový"zeleninový bujonhttps://bujony.heureka.cz/knorr-bohaty-bujon-zelen...

dadka:Děkuji:-Ksnad bude chutnat:-8

fazole máme rádi,ukládám a vyzkouším:yes:

Hana Uřidilová 12. 11. 2015 11:58
Dnes jsem je dělala jsou boží:-p:-K:-D

Hana Uřidilová: :-K

senior:Děkuji:-K

Velmi dobré:-D

sariskas:Komentář mi udělal radost,děkuji:-K:-)

Dekuji za tip na dnesni obed :-) muzu vsem jen doporucit :-)

jasikor:Díky za vyzkoušení a pochvalu:-KJsem ráda,že chtnalo:yes:

Máme dnes k obědu, výborné!!!!!!!!!!:yes::yes::-p

Nikina:Nikouši,ani nevíš,jak jsi mě potěšila:-*Velice děkuji za vyzkoušení,pochvali i báječné fotky:yes::-K:-K:-KJsem ráda,že chutnalo;-)

Drahouši tak jsem před chvíli dodělala ten Tvůj gulášek ;-) Je výborný :yes: Rozhodně jsem nedělala naposled. Akorát libeček jsem neměla, tak jsem tam šupla lístky celeru a pikantní klobásu nahradila šunkovou, pálivé moc memusíme :-) Přidávám bod a důkazní foto :-*:-K

Hanka:Udělala jsi mi radost:-*Děkuji za milý komentář a pochvalu:-K:-K

Včera jsem nechala přítele aby mi ho uvařil. Udělal ho kotel a.. během chvilky byl fuč! Zamlaskala celá rodina. Opravdu výborné!!! :-8 :-* :yes:

veru.hol:Veru,moc jsi mě potěšila:-K:-Ka jsem ráda,že jsi zaimprovizovala a gulášek chutná i v jiné úpravě:-*;-)Děkuji Ti:-K

tak jsme doma vyzkoušeli a od té doby často opakujeme, je to totiž strašná mňamka :-p
zkoušeli jsme i jako variantu v kotlíku na ohni a taky vynikající :yes::yes:
děkuji za úžasný recept

Ivusa:Ivuš:-)) moc jsi mě potěšila a já Ti děkuji za Tvůj príma komentík i přidanou fotku a jsem ráda,že chutnalo:-p:-K:-*
Všem ostatním také moc děkuji za milé komentáře,které mi vždy udělají radost:-*Díky:-K:-K:-)

Aničko, to bude dobrota, vůbec nepochybuju! Ukládám a vyzkouším. . . :-K:yes:+

Super dobrota;-);-);-)

:-KAničko,neodolala jsem a uvařila ihned ...dovolila jsem si přidat své foto,není tedy moc zdařilé ...asi se mi z té dobroty zamlžila čočka:-O:-Oale moc jsme si pochutnali a velmi dobře jsem si schovala trošku na zítra do práce.Mám 14hodinovou směnu a tak si zpříjemním den guláškem:-)):-))

Tak my se taky přidáme k milovníkům fazolového guláše:-8:-8 dělám sice z mletého masa, ale základ pořád zůstává stejný:yes::yes: a o nočním loupení v lednici vím své, mám doma tři chlapy:-D:-D:-D a mizí všechno, co není přibetonované:-D:-D

Aničko krásné:yes::yes::yes:také dělám podobně a s těma fazolama je to super:yes::yes::yes::-pzrovna minulý týden jsem to měla a moc jsem si pochutnala:-p:-)):-))posílám bodík:yes::yes:

Tomu se říká náhoda!!!!!!:-O:-O před chvilkou jsem byl na Kauflandu... a koupil jsem - cibuli, česnek, žampiony, červené fazole, klobásky, slaninu, bílé papriky!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D teda eště majonézu, Margorku a třicet litrových Staropramenů, no...:-D:-D:-D:-D Zitřek vidím na fazolový den! Možu prdět do aleluja, víkend budu sám!!!:-D

Aničko, to je nádhera;-), fazole miluji :-p a ty v plechovce sním tak studené na posezení a bez přílohy :-O. Na Tvém guláši bych si moc pochutnala :-p:yes: +:yes:

rozmarynaH::-)Marcelko my ten"bílý"sex provozujeme velice potichu;-):-D:-D
Moc jste mě všechny potěšily svými hezkými komentáři za což Vám velice děkuji:-*:-K:-K

Aničko, opět paráda. Ta barva omáčky mě vždycky uchvacuje:-p. Fazolky v rozumné míře můj zažívací trakt pojme. K tomu nočnímu loupení v ledničce jeden náš kolega v práci říkal, že provozuje po nocích bílý sex - mlátí s dveřma od ledničky:-D:-D Aničko, posílám bod:yes:

Fazolový gulášek máme doma moc rádi:-p. Ještě mě nenapadlo přidat i žampiony, tak že příště bude i se žampiony. Díky za inspiraci:yes:, kterou oceňuji bodíčkem:-). PS. Já ani do lednice nedávám:-8, kobylky stihnou zlikvidovat dříve:-):-)

:-KAničko,poznámka mně pobavila:-Di u nás bychom chodili na takovou dobrotu v noci (my ale ve čtyřech...já, manža a kluci)vše dobré u nás mizí po hektolitrech ještě ten den.:-DKrásný a vynikající recept.Fazole bych občas přidala i do buchty (kdyby to šlo)my je prostě taky milujeme:-p:yes:+bod:yes:

Já bych se, s dovolením, taky přidala k fandům tohoto receptu;-), i já bych si pochutnala:-p:yes:

;-)pochutnala bych si fazole mám ráda:yes::yes:+3

Tématické fráze:
guláš ze žampionů, fazolový guláš s uzeným, guláš se žampiony, fazolovy gulas, fazolovy guláš z uzeným, žampiony gulas, mexický fazolový guláš s klobásou, fazolový guláš s klobásou, žampionovy gulas, fazulovi gulaš, guláš z žampionu, žampiony recepty, gulas s zampiony, fazulový guláš, žampiony s fazolemi, gulaš s žampion, fazolky se žampiony, žampiony na gulaš na zeleniny, guláš na žampionech, guláš s fazolemi a žampiony

Suroviny:
fazole červené ve slaném nálevu, špek, žampióny, cibule, klobása, paprika čerstvá bílá, česnek, bujón zeleninový, libeček, mouka hladká, paprika sušená sladká, majoránka sušená, chilli, sůl, libeček

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu