Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 447 kJ / 1 541 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 168,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 3,20 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 0,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králíka vykostíme a vykostěný plát z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Můžeme i posypat grilovacím kořením.
Krok 2: Na kousku másla podusíme nakrájené hříbky, které osolíme a opepříme. Bránici o rozměru cca 30x20 cm rozprostřeme na pracovní plochu. Na ni (na tu bránici) položíme králičí maso. Do mezer a děr, ale vlastně po celé ploše plátu, rozložíme plátky slaniny.
Krok 3: Přidáme podušené hříbky, poházíme petrželovou natí a pomocí bránice roládu zavineme. Ne na šířku, ale začínáme z boku z té kratší strany. Bránici balíme do rolády společně s masem.
Krok 4: Do pekáčku nebo jiné vhodné nádoby dáme na dno na plátky nakrájený špek, na něj položíme roládu, podlijeme cca deci vody a přiklopíme poklicí. V troubě pečeme za občasného podlití a přelévání rolády a při 200°C cca 50 minut.
Krok 5: Pak poklici odklopíme, teplotu trouby snížíme na 160°C a pečeme asi dalších 20 až 30 minut do zlatavé barvy. Taky podléváme a výpekem poléváme masíčko.
Krok 6: Roládu poté vyjmeme a necháme na prkýnku "dýchat". Výpek, pokud máme příliš vodnatý, zredukujeme na plotýnce. Podáváme s různě upraveným bramborem, ale myslím, že by se hodila i rýže.
Zveřejněno 14. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králičí roláda s hříbky.... v košilce z bránice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B9Ox
Moje poznámka
Králičí roláda s hříbky.... v košilce z bránice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B9Ox
Nejnovější recepty
Slaná roláda s mletým a cuketou
Přidáno před 2 hodinami
Borůvkové palačinky s kémem
Přidáno před 3 hodinami
Cuketová marmeláda
Přidáno před 17 hodinami
Selská polévka s kroupami
Přidáno před 19 hodinami
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno 26. 8. 2025 09:04:01
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno 25. 8. 2025 20:30:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brambory zapečené s lilkem, cibulí a rajčaty
Pechova.veronika84 před 45 minutami
Marmeláda z cukety
janatka před 1 hodinou
Kuřecí plátky v kořeněné omáčce
Koubicka před 13 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
k.trojancova před 13 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
MamaHana před 15 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce s hráškem
MamaHana před 15 hodinami
Chutné vafle
Kubabuba14 před 15 hodinami
Sterilovaná rajčata na všechno
olivka před 16 hodinami
Hrníčková cuketová buchta
DitaB před 16 hodinami
Světlý korpus
Myroslava před 17 hodinami
Tématické fráze:
králičí roláda,
jak vykostit králíka,
roláda z králíka,
recepty králičí roláda,
mail nepos.com.br loc:cz,
roláda s králíka,
jak vykostit králíka na roládu,
králík roláda,
kuřecí roláda s hříbky,
branice recept,
roláda z králičího masa,
kuřecí roláda v bránici,
krůtí roláda v bránici,
kousek másla bránice ( tuková blána, předstěra.. ) sůl, pepř,
bránice,
roládka z králíka,
branice od reznika,
jak rozříznout maso na roládu,
recept kraličí rolada,
vepřová roláda s hříbky
Suroviny:
králík,
houba hřib,
slanina farmářská,
špek uzený,
petrželka hladkolistá,
máslo,
bránice,
sůl,
pepř
Komentáře (40)
Vepřovou blánu(bránici) mám stále v mrazáku do zásoby.Když chci z menších kousků masa udělat něco"naplněného"je to príma pomocník
Že nemáš fotopostup,nevadí,při nejhorším můžeš přidat odkaz na můj z"Kuřecí roláda ve vepřové bláně"
p.s.kdepaak, tady by hosicek ani necekl a tlacil by a tlacil a mlaskal by a mlaskal a jeste by chtel pridavek
Ale, spomeň si na anatku: bránica = lat. diaphragma = sval.
Ja viem, ľudové názvy sú všelijaké, žiaľ, nikoho nepresvedčím. Už som sa kedysi pokúsila o osvetu, ale ma umlčali.
děkuji všem
Kecam..kecam..bodik cestne udeluji a jidlo chvalim!!
Závidím Ti " šarmantního řezníka " - takového já nemám.