Hluchec
Slaná bramborová buchta, vonící po majoránce, česneku a slanině, to je hluchec. Skutečné rodinné stříbro, které si můžete připravit i vy, a to snadno podle následujícího receptu. Provoní celý dům a přiláká hladové strávníky.
Suroviny pro 1 plech
plech 30 × 20 cm nebo forma na biskupský chlebíček
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 27 700 kJ / 6 621 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 163,98 g |
| Tuky | 290,46 g |
| Vláknina | 45,36 g |
| Cholesterol | 540 mg |
| Sodík | 3,75 g |
| Sůl | 9,21 g |
| Sacharidy | 818,78 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 6. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hluchec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mDn
Moje poznámka
Hluchec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mDn
Nejnovější recepty
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno před 8 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Přidáno před 14 hodinami
Králík na rajčatech a olivách
Přidáno před 14 hodinami
Mleté maso po čínsku
Přidáno před 15 hodinami
Plněné okurky s kapií
Přidáno před 15 hodinami
Bramborovo-cibulový krém se slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Malé housky nebo rohlíčky
Evculina84 před 8 hodinami
Kotlety v cidru s jablky a šalvějí
Ted před 10 hodinami
Salát Little Gem (římský) s nivou a vejci
Kajkajak před 11 hodinami
Čočková polévka s párkem
Kajkajak před 12 hodinami
Řezy ORGASMUS
VerkaDvorakova před 14 hodinami
Krkovička z trouby
bint2103 před 14 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Cadule před 14 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hana1234 před 15 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
Mart1neek před 15 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
Machachar před 15 hodinami
Tématické fráze:
staročeský hluchec,
bramborový hluchec,
bramborová buchta,
domácí hluchec,
hluchec z cukety,
buchta litina,
litina buchta,
bramborová buchta hluchec,
hluchanec,
kynutá bramborová buchta,
bramborová buchta recept,
staročeský bác,
recept na bramborový hluchec,
bramborové placky litina,
litina recept,
bramboráková buchta,
hluchec pečení,
chluchec,
kvasnicova buchta,
recept na litinu
Suroviny:
mléko,
mouka polohrubá,
brambory,
droždí čerstvé,
slanina anglická,
sádlo,
česnek,
vejce,
majoránka,
sůl,
kmín celý
Komentáře (38)
Přidala jsem pár foto.
Recept: 90 dkg brambor nastrouhaných na jemno, 45 dkg hrubé mouky, 1 ks droždí, 1/4 l horkého mléka, 1 vejce, 7 stroužků utřeného česneku, sůl, pepř, kmín, majoránka, to vše dle chuti. Vše smícháme a necháme aspoň 1 hodinu kynout.
Do pekáče nalijeme 1,5 dl oleje a rozpálíme ho v troubě.Až je olej rozpálený, tak vlijeme do pekáče těsto.Utvoří se hned kůrka a těsto se nepřipeče.
Dobrou chuť.
Ak používaš sušené droždie, tak platí pomer cca 1:3. Teda množstvo čerstvého droždia vydelíš 3 a máš množstvo sušeného.
Věrka.:Ahoj , mam otazku , co je popenec ? A kolik sucheho drozdi / Jsem v Canade, drozdi v kostkach se zde uz davno neprodava
P.s.zdravím tímto srdečně paní Mužíkovou nahoru do nebe
U nás na Šumavě mu říkáme BÁČ.
http://recepty.vareni.cz/hluchec/