Brasírovaná hovězí žebra
Hovězí žebra necháte nejprve marinovat v koření, bylinkách a hořčici, poté budete připravovat při nízké teplotě celých 10 hodin. Dlouhé čekání se vyplatí. Výsledná chuť bylinkami provoněné zeleniny se šťavnatým masem je luxus.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 045 kJ / 2 401 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,31 g |
Tuky | 181,17 g |
Vláknina | 20,29 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 1,49 g |
Sůl | 3,35 g |
Sacharidy | 102,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme suroviny na marinádu a naložíme do ní maso. Vložíme do litinového kastrolu, přikryjeme potravinovou fólií a necháme v ledničce marinovat 1-2 dny.
Krok 2: Maso vyjmeme, stěrkou z něj setřeme marinádu (ponecháme ji v kastrolu) a opečeme na pánvi s olejem ze všech stran dohněda. I s výpekem vrátíme do kastrolu a přidáme plátky cibule, silnější kolečka mrkve, bobkový list a nové koření. Podlijeme vývarem - cca 1 cm ode dna kastrolu.
Krok 3: Kastrol pevně zakryjeme alobalem, přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby rozehřáté na 100 °C. Při této pomalé teplotě pečeme 10 hodin, nejlépe přes noc.
Krok 4: Pečené maso vyjmeme, zeleninu vybereme sběračkou a z povrchu výpeku odstraníme tuk. Výpek poté svaříme na polovinu. Dochutíme a vrátíme zeleninu. Prohřejeme a podáváme s pečivem nebo s bramborovým pyré.
Zveřejněno 22. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brasírovaná hovězí žebra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QgKq
Moje poznámka
Brasírovaná hovězí žebra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QgKq
Nejnovější recepty
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 12 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná chobotnice
Přidáno před 12 hodinami
Šafránové špízy (šiškebab) na grilu
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaná hovězí žebra low&slow
Přidáno před 13 hodinami
Philly cheesesteak
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
chillator před 1 hodinou
Brownies z červené řepy
EvaCh před 1 hodinou
Kynuté knedlíky - meruňkové s tvarohem
Cikitaka před 9 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
zackovam před 9 hodinami
Pomazánka z červené řepy na způsob tataráku
dvinsky před 9 hodinami
Kuře na paprice s hráškem
Aknytsirk před 10 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Sonisko před 11 hodinami
Cukeťák na plechu
Kacenka1981 před 12 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
veeronica12 před 12 hodinami
Růžičky s tvarohovou náplní
Mizera před 12 hodinami
Tématické fráze:
pecena hovezi zebra,
pečená hovězí žebra pohlreich,
pečená hovězí žebra na medu,
marináda na hovězí žebra,
hovězí žebra pečená,
marinovaná hovězí žebra,
hovezi zebra na medu,
recepty hovězí žebro pečené,
pečené hovězí žebro pohlreich,
pecena hovezi zebra recept,
pečené hovězí žebro,
hovězí žebra marináda,
recept hovězí žebro pečené,
nakládaná žebra,
pečené hovězí zebra,
marináda na pečené hovězí žebro,
recept na pečená hovězí žebra,
marinované hovězí zebra,
marinada na pecena hovezi zebra,
recept pečená hovězí žebra
Suroviny:
žebro hovězí,
hořčice dijonská,
med,
česnek,
ocet vinný,
olej olivový,
demi glace,
feferonka,
koření provensálské,
mrkev,
cibule,
vývar hovězí,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (41)
děkuji,
slarik
Jen jsem při té příležitosti i ochutnala nové pokrmy.
O víkendu jsem nevařila, celý týden jsem byla členem poroty festivalu, tak to byly samé oficiální obědy a večeře...Ale nějaké inspirace jsem načerpala.
Chambord, také bych spoustu kulinářských výrazů neznala, ale mám jednoho kolegu a to je odborník skrze skoro všechno kolem papání...
preto verím, že recept od Elizy bude tiež skvelý...použijem nejaký iný kus mäsa, rebrá kvôli tuku nemusím.
Co se týče toho elektroměru, neviděla bych to tak tragicky. Nemám pomalý hrnec, ale zvykla jsem si péct maso na opravdu velmi nízký stupeň, ostatně i guláš je lepší, když na plotně sotva probublává a ne když se vaří klokotem, natož v papiňáku! Když už si dá někdo tu práci sledovat elektromětr, tak by si měl taky všimnout, kolikrát trouba vůbec při takhle nízké teplotě zapne. Kombinací těchto "metod" zjistí, že spotřeba není vůbec vysoká a že když bude péct 2 hodiny na plno, tak nebude nižší. Tak a teď abych snad šla shánět ta žebra ......
Jinak krásný rcp, jistě velmi chutný
Na Vaši otázku nemám odpověď. Najdu desítky podobných receptů k čemukoli uveřejněnému na internetu, jen nemám důvod ani čas se tím zabývat.
Ten Váš volný čas Vám vyloženě závidím. -nebo vlastně NE - I kdybych ho měla, nechtěla bych ho využívat k pátrání na internetu... Zejména pokud se úpravy pokrmů týče. Je mi Vás vlastně líto. Je tolik věcí, o kterých bychom měli vědět..
Jinak všem děkuji za všechny ostatní milé komentáře a body.
http://www.pepato.eu/2012/01/hovezi-zebra-pecena-p...
Děkuji za body a komentíky.
Myslím, že pro PH je to jak dělané
šlo by to připravit i v pomalém hrnci?