Moravské zelí
Určitě si i vy dáte rádi k pečenému masu dušené zelí. Podařilo se nám získat recept na vyhlášené moravské zelí. Tradičně se dělá z červeného zelí a podává se k pečené kachně. Nicméně připravit jde i z bílého zelí. Tak šup, zkuste zase něco jiného.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 213 kJ / 768 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,03 g |
Tuky | 64,67 g |
Vláknina | 7,00 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 812 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 37,15 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 31. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravské zelí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n84D
Moje poznámka
Moravské zelí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n84D
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 40 minutami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 1 hodinou
Dalgona sušenky
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 19 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Letní koláč s třešněmi
Přidáno 8. 7. 2025 08:30
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka z pomazánkového másla
nelinka62 před 25 minutami
Vánoční chlebíček
radekdolezal033 před 4 hodinami
Hovězí plátky na tymiánu
ZboSy před 4 hodinami
Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
brtna před 11 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Zlatnice před 12 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
stefi.f47 před 12 hodinami
Cuketový perník
Markeeta před 12 hodinami
Bramborové vafle
Leontinka73 před 14 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 16 hodinami
Tématické fráze:
moravské zelí,
moravske zeli recept,
recept na moravske zeli,
moravské kysele zelí recept,
moravské kysané zelí,
moravské dušené kysané zelí,
moravské červené zelí,
jak uvařit moravske zelí,
recept moravske zeli,
moravské zelí recepty,
moravské kyselé zelí recepty,
zeli recept,
moravsky zeli,
moravské kyselé zelí,
recepty moravske zelí,
zelí moravské,
moravské dušené zelí,
domácích kyselé zelí recept,
moravské zelí kysané,
recept zelí
Suroviny:
zelí kysané,
cibule,
brambory,
olej,
slanina uzená,
mouka hladká,
kmín celý,
voda,
sůl
Komentáře (47)
Také pečete jitrnice a jelita pokrytá plátky podbradku?
Narazil jsem na tuřanské zelí, které jsem "uvařil" podle odkazu ze 24. 11. 2013 12:59:05
No, RAWaziviáni by ze mě měli druhé vánoce, že
Jako malá jsem babičce musela míchat s cibulkou, ona zaprášila moukou a zalila vodou a já musela míchat dohladka, přidaly jsme nastrouhané brambory, osolilo se to a já byla schopna půl hrnce zásmažky /tak se tomu říká u nás na Hané/ sníst
Přidám ti fotku a bodík
Pak bych podotkl, ze množství zelí je dost malé a tak doporučuji přidat. Ale jinak mohu doporučit
Takže ještě solit je úplně zbytečné a škodí zdraví.
Vymažte ty slova "posolíme" (3-krát!).
Děkuji.
Jinak recept jako doma.
chocolate: a na Valašsku: zemňáky a zelé, živobytí celé
s tou karamelizovanou cibulkou teda moravské zelí nedělám, ale vím, že je tu nějaký recept s ní ( tou cibulí ) a že je luxusní( ta karamelizovaná cibule ), to vím z jiného receptu
K receptu-já do hotového zelí zamíchám ještě jednu usmaženou cibuli poprášenou lžičkou cukru (krásně zkaramelizuje).