Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 768 kJ / 6 876 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,92 g |
Tuky | 278,13 g |
Vláknina | 26,27 g |
Cholesterol | 1,36 g |
Sodík | 660 mg |
Sůl | 2,09 g |
Sacharidy | 984,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus:
Zapneme si troubu na 180°C.
Dortovou formu vymažeme máslem či jiným tukem a vysypeme strouhankou. Krok 2: Sypké ingredience smícháme v míse, přidáme olej, vejce, mléko a dobře vyšleháme ručním šlehačem.
Nalijeme do formy a pečeme cca 40-45 minut. Krok 3: Jablka:
Mezi tím si na pánev nalijeme vodu, nasypeme cukr a přivedeme k varu. Potom do ní vhodíme máslo, necháme rozpustit a přihodíme jablka okrájená a nakrájená na plátky + špetku skořice.
Dusíme dokud se nevyvaří veškerá voda a dáme vychladit. Krok 4: Krém:
V menším kastrolku připravíme z mléka a pudinkového prášku hustý pudink a dáme vychladit.
V misce necháme změknout máslo, přidáme cukr, vychladlý pudink a šlehačem vyšleháme do krému. Krok 5: Karamel:
Na pánev či do kastrolku dáme cukr, vodu a necháme roztopit a zkaramelizovat do světle hnědé barvy (ke konci radši uberte teplotu, aby se cukr nezačal přepalovat).
Pomalu přidáme smetanu, rum, sůl, promícháme a necháme přejít varem..
Vychladlý korpus potřeme krémem, poklademe jablky a přelijeme karamelem.
Zapneme si troubu na 180°C.
Dortovou formu vymažeme máslem či jiným tukem a vysypeme strouhankou. Krok 2: Sypké ingredience smícháme v míse, přidáme olej, vejce, mléko a dobře vyšleháme ručním šlehačem.
Nalijeme do formy a pečeme cca 40-45 minut. Krok 3: Jablka:
Mezi tím si na pánev nalijeme vodu, nasypeme cukr a přivedeme k varu. Potom do ní vhodíme máslo, necháme rozpustit a přihodíme jablka okrájená a nakrájená na plátky + špetku skořice.
Dusíme dokud se nevyvaří veškerá voda a dáme vychladit. Krok 4: Krém:
V menším kastrolku připravíme z mléka a pudinkového prášku hustý pudink a dáme vychladit.
V misce necháme změknout máslo, přidáme cukr, vychladlý pudink a šlehačem vyšleháme do krému. Krok 5: Karamel:
Na pánev či do kastrolku dáme cukr, vodu a necháme roztopit a zkaramelizovat do světle hnědé barvy (ke konci radši uberte teplotu, aby se cukr nezačal přepalovat).
Pomalu přidáme smetanu, rum, sůl, promícháme a necháme přejít varem..
Vychladlý korpus potřeme krémem, poklademe jablky a přelijeme karamelem.
Zveřejněno 2. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s karamelovým přelivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vL10
Moje poznámka
Dort s karamelovým přelivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vL10
Nejnovější recepty
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno před 2 hodinami
Tartaletky s rebarborovým pudinkem
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s uzenou vepřovou panenkou
Přidáno před 2 hodinami
Brynzáky s opečenou šunkou a cibulkou
Přidáno před 2 hodinami
Bramborové placičky se špenátem a vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Jablečné linecké řezy
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené krůtí stehno s cibulí
Radka61 před 17 minutami
Milionová polévka našich babiček
ZuzkaBob před 40 minutami
Lehký tvarohový koláč
Veronika98 před 1 hodinou
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
Sahula před 1 hodinou
Zeleninový krém s restovanými žampiony
Jelen97 před 1 hodinou
Smažená treska
TondaJ před 2 hodinami
Cuketový krém s bílkovými nudlemi
Jelen97 před 2 hodinami
Dršťková polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Cuketová pizza
ovocny.caj před 2 hodinami
Jogurtové muffiny
Hansenka před 2 hodinami
Tématické fráze:
karamelový přeliv,
karamelový dort,
vánoční dorty,
preliv z limetky na dort,
karamelový preliv na větrníky,
dort s karamelovým krémem,
jablkovy dezert s karamelovym prelivem,
banánový dort s karamelovym přelivem,
vanocni karamelovy dort,
karamelový přeliv recept,
vanocni dort,
dort bananovo karamelovým krémem,
jsablkovy kolac s karamelovym prelivem,
ovocný přeliv s karamelem,
dort karamelový,
vánoční dorty recepty,
karamelovy přeliv na zákusky,
orechovy kolac s karamelovym prelivem,
nebeský dort s vaječným likérem,
banánový dort s karamelovým krémem
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
mléko,
olej,
vejce,
skořice,
kakao,
prášek do pečiva,
jablko,
cukr,
voda,
máslo,
skořice,
máslo,
cukr,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr krystal,
smetana,
sůl,
rum,
voda
Komentáře (20)