Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drobenkové řezy s jablky

Jablka zakrytá křupavou drobenkou, vytvářejí dezert, který potěší každého milovníka sladkého. Bohatá chuť z něj činí ideální moučník pro rodinné odpoledne nebo návštěvu.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

verynkaaa verynkaaa

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 40 min

90 min (50 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

velký plech 45 × 35 cm

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie36 700 kJ /
8 772 kcal
Bílkoviny88,92 g
Tuky381,80 g
Vláknina59,50 g
Cholesterol 1,15 g
Sodík 77 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 215,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 200 °C. Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Z mouky, másla, cukru a kypřicích prášků do perníku vytvoříme drobenku. 3/4 drobenky namačkáme na dno velkého plechu s vyšším okrajem a pořádně umačkáme. Krok 3: Zakysanou smetanu smícháme s jogurty, medem a vmícháme pudinkový prášek. Natřeme na drobenku a rovnoměrně rozsypeme vanilkové cukry. Krok 4: Jablka oloupeme a nastrouháme nadrobno. Navrstvíme na náplň a hustě zasypeme zbytkem drobenky. Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 200 °C na 25 minut na spodek a na 15 minut svrchu. Řídíme se vlastní troubou.

TIP: Drobenkový koláč - rychlý, snadný a chutný

Zveřejněno 12. 12. 2012

Poznámka autorky verynkaaa

Množství surovin je jen orientační, dělala jsem "od oka" na velký plech, takže je možné, že budete muset někde něco přidat nebo ubrat! Zakysané smetany (s větším podílem tuku, jsou hustější).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drobenkové řezy s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rj9q

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drobenkové řezy s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rj9q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborně chutná čerstvý, ale i druhý den, kdy se chutě ještě více propojí. 😊

vypadá náramně:yes::-D určitě udělám - dvojí náplň mňam:-p

Přemýšlela jsem i o jiném ovoci, docela pozitivně bych viděla meruňky...... ;-)

Jejej, já se snad začnu červenat,děkuji za chválu a za bodíky všem :-)

Čerstvě upečeno a ochutnáno. Opravdu chuťově vyvážené, křehoučký podklad, výborná náplň. Dala jsem ještě o trochu méně cukru, což dělám všude, kde to jde. Nebyl perníkový prášek, tak jsenm ho nahradila prášken do pečiva a skořicí. :yes:

Zaujímavá náplň:-pmusím vyskúšať:yes:

Pěkný zákuseček:yes:, určitě chuťově moc vyvážený:yes:

Tématické fráze:
jablkové řezy, řezy z drobenky, prášková buchta s jablky, drobenkové kakaové řezy s jablky, řezy s jablky, jablkové řezy s drobenkou, drobenkový řez, recepty z jablek, jogurtové řezy s jablky, drobenka s medem recept, řezy s drobenkou, jablkové práškové řezy, recepty drobenková s jablky, jablkové drobenkové řezy, drobenkove řezy ze zakysanou, křehké jogurtove řezy s jablky a tvarohem a drobenkou, řezy s jablkem a drobenkou, drobenkove rezy s pudinkem, řezy z jogurtu s tvarohem a s drobenkou, jablkové řezy z z bílého jogurtu

Suroviny:
máslo, mouka polohrubá, prášek do perníku, cukr krupice, jablko, smetana zakysaná, jogurt bílý, med, pudink vanilkový, cukr vanilkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu