

Drobenkové řezy s jablky
Suroviny
- Drobenka:
- 450 g másla
- 800 g polohrubé mouky
- 2 kypřící prášky do perníku
- 400 g cukru krupice
- Náplň:
- 9 menších jablek
- 2 zakysané smetany (s větším podílem tuku, jsou hustější)
- 2 bílé jogurty
- 2 lžíce medu
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 2 vanilkové cukry
Postup přípravy receptu
Z mouky, másla, cukru a prášků do perníku si vytvoříme drobenku. 3/4 drobenky namačkáme na dno velkého plechu s vyšším okrajem a pořádně "umačkáme".
Zakysanou smetanu smícháme s jogurty a medem a dobře vmícháme pudinkový prášek. Natřeme na drobenku a na tuto náplň rovnoměrně rozsypeme vanilkové cukry.
Jablka si oloupeme a nastrouháme nadrobno. Navrstvíme je na náplň a hustě zasypeme zbytkem drobenky. Dáme péct do trouby na 200°C na 25 minut na spodek a na 15 minut zvrchu.
Poznámka od kuchařky
!!! Množství surovin je jen orientační, dělala jsem "od oka" na velký plech, takže je možné, že budete muset někde něco přidat nebo ubrat!
Recept mám od kolegyně z práce.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Drobenkové řezy s jablky
-
vypadá náramně
určitě udělám - dvojí náplň mňam
-
Přemýšlela jsem i o jiném ovoci, docela pozitivně bych viděla meruňky......
-
Jejej, já se snad začnu červenat,děkuji za chválu a za bodíky všem
-
Čerstvě upečeno a ochutnáno. Opravdu chuťově vyvážené, křehoučký podklad, výborná náplň. Dala jsem ještě o trochu méně cukru, což dělám všude, kde to jde. Nebyl perníkový prášek, tak jsenm ho nahradila prášken do pečiva a skořicí.
-
Zaujímavá náplň
musím vyskúšať
-
-
Pěkný zákuseček
, určitě chuťově moc vyvážený