Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočka po baskitsku

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 347 kJ /
1 039 kcal
Bílkoviny66,88 g
Tuky5,91 g
Vláknina59,35 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 69 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy153,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na cibuli osmažíme cibuli a česnek, přidáme čočku, nakrájenou zeleninu, kromě brambor, klobásku na kolečka, protlak, koření. Vše osolíme a podlijeme asi 2 dcl vody. Vaříme 15 minut. Krok 2: Pak vše rozmixujeme ponorným mixérem a přidáme na kostičky nakrájené brambory. Vaříme, dokud brambory nezměknou. Zdobíme dle libosti osmaženou slaninou nebo uvařeným vajíčkem.

Zveřejněno 2. 1. 2013

Poznámka autorky JanaDorazinova

Recept je z mého nového kalendáře. Osobně bych si tam už nepřidávala brambory, jinak je to velmi dobrá, mírně pikantní a zase jinak upravená čočka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočka po baskitsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xpgk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočka po baskitsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xpgk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vynikající, super obměna klasiky :-) :yes:. Dělala jsem z červené čočky <3. Manžel nesnáší tepelně upravenou zeleninu, tady jsem mu jí podstrčila a ani tolik neprotestoval :-D. Dovoluji si přidat fotky a bodík :-p

luciehutt: děkuji, moc mne to potěšilo :-)

:-p Vypadá to jako super mňamka, co nejspíš udělám!!! Bodík už je přidělený! :yes:

rozmarynaH: díky!:-). Důležité je, že je aspoň vidět, co na tom talíři je, co?;-)

Jana Remkova: Jani, legraci si dělám málokdy, když to ale tvrdíš, tak bych s největší pravděpodobností měla vyměnit brýle. Ale vážně, ono se to dost špatně posuzuje na tak malé ploše. Když jsi nespokojená, tak máš plné právo to reklamovat. Mě se recept líbil a fotka jen dotvořila moji představu o jídle. Takže "U mě dobrý":-K

Jana Remkova:Však já to psala jen z toho důvodu, že jste se o tom bavily se spagetkou.
http://prirucka.ujc.cas.cz/

chocolate: Asi jo, já je bohužel nemám po ruce;-)

Jana Remkova:Knížky vychází s neuvěřitelnými chybami;-)..Jediný relevantní zdroj jsou Pravidla českého pravopisu.
Ale to píšu jen proto, že se tu o názvu začalo diskutovat.

chocolate: Tak vidíš, realita je ale to, jak to vidíš. I v mé jedné knize s recepty, kterou mám je to tak, jak mám uvedeno;-)

Nadja:Nadi, v té čočce jsem to rozmixovala, ale pak jsem si na pánvi orestla kousek uzeného bůčku a pár koleček klobásky. ;-)Ono to lépe vypadá;-)A nemixovala jsem to dohladka, mi se to pak nelíbí, takže jen tak malinko, aby to jako čočka i vypadalo;-)

rozmarynaH: Nafocené??:-O Víš, to si děláš asi srandu. jak už jsem psala, se svým novým Samsungem pořád zápasím, ale postupňe nacházím i to, co jsem nevěděla, kde je. Jenže u programu MAKRO, když si to musí vzít blesk, mi to dělá v levém rohu stín, všimni si:-(. Takže určitě budu vadu reklamovat. U jiných záběrů to nedělá, ale fotky se mi clkově nelíbí tak, jak z Nikonu:-(

Jana Remkova: vše mimo brambor, vajíčka a slaniny se má umixovat - ale na talíři vidím jak plátky klobásy, tak celou čočku - :-S to jsi přidávala dodatečně nebo jsi mixovala jen zeleninu?

vypadá to skvěle Jani:-p:-p:yes::yes::-K

Jani, brambory v čočce neznám, takže vyzkouším. Proč ne? Recept se mi líbí:yes:

Vypadá a určitě i chutná to skvělě.Co nejdříve odzkouším:-p:yes:

Jani, jsi pašák. Taky bych si dala, máš to pěkně nafocené:yes:

Teda hned bych si dala, cocku muzu na jakykoliv zpusob..:yes::yes:

spagetka: týýý, já zrovna taky:-D! Nenašla jsem čočku, ale.. kuře po baskitsku,... Pečený králík po baskitsku atd;-). Takže to asi bude ok!:-D;-)

Jana Remkova: Máš pravdu:yes::yes::yes:, protože jsem na netu našla např kuře po baskitsku atd..., hm, no jo, furt se člověk učí:-D:-D:-D

Angel 666: No, já to teprve objevuji!:-D Zkusím to ještě vyhledat někde na internetu, myslím ten název, uvidíme;-)

Na názvu nezáleží ;-), vypadá to na moc fajn "žrádýlko" :-p. Já jsem už dávno přišla na to, že k čočce krásně pasuje zeleninka :-)

Ne, představ si, že jsem to tak nějak napsala v předchozím příspěvku, pak koukám do kalendáře a říkám si..to jsem to zas pohnojila!:-D Je to přesně tak, jak vidíš, aspoň teda v tom kalendáři. Mám dojem, že je to recept od Kluků v akci;-)

Jani, nemá být po baskicku? Jinak čočku můžem jakkoli ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
kuře po baskitsku, čočka recept, baskitské kuře, čočka po baskicku, černá čočka po po indicku, jan čočka, kureci nudlicky po baskydsku, koření k čočce, ryba po baskydsku, vepřové po baskitsku, baskitsko baskicko, recept kuře po baskitsku, kuře po baskitsku recept, kuchařka: janadorazinova, čočka se zeleninou a brambory, čočka po baskytsku, recepty na čočku, čočka s protlaky, šcocka po baskidsku, recept čočka protlak paprika

Suroviny:
čočka, protlak rajčatový, cibule, česnek, mrkev, paprika, klobása pikantní, brambory, paprika sušená sladká, pepř, kmín celý, sůl, majoránka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu