Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny s kysaným zelím a klobásou

Těstoviny s kysaným zelím a klobásou jsou jednoduché, ale výrazně chutné jídlo, které spojuje jemnou kyselost zelí s pikantní chutí opečené klobásy. Tento rychlý a sytý pokrm je ideální volbou pro všechny, kdo mají rádi tradiční suroviny v moderním a snadném provedení.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 953 kJ /
1 901 kcal
Bílkoviny97,00 g
Tuky29,30 g
Vláknina11,60 g
Cholesterol 245 mg
Sodík 3,02 g
Sůl7,00 g
Sacharidy306,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cestoviny uvaríme v slanej vode dle návodu na obale. Krok 2: Kapustu vymačkáme, prekrájame a dáme variť v troche vody (len aby bola zakrytá kapusta) na 10 minút spolu s bobkovým listom, korením a rascou, môžeme dať štipku cukru a dosoliť. Rátame však s tým, že korenená a slaná klobása nám zmení výslednú chuť. Potom kapustu scedíme. Krok 3: Na panvici dáme masť a opekáme na malé kúsky pokrájanú klobásu. Krok 4: Cestoviny, kapustu a klobásu zmiešame a podávame.

TIP: Kysané zelí - recepty na jeho využití

Zveřejněno 12. 1. 2013

Poznámka autora magdalenka

Asi všeobecne známy recept, ale som ho tu nenašla v tejto podobe.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2DnP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2DnP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jaromira18: jednoduché a dobré...varím často - od kyslej kapusty máme závislosť... obyčajne miesto cestovín robím halušky.

Moc dobré, moc ráda to uvařím.:-K:-K:-K

Několikrát jsem si říkala že toto jídlo zkusím uvařit a pokaždé to skončilo na tom ... " těstoviny s kysaným zelím"??? Dnes přišla ta pravá chvíle :-D a ejhle, ono to to jedlé. Co jedlé? Výborné je to <3 <3 <3 a když máte domácí zelí ;-) ukládám mezi oblíbené a určitě znovu uvařím :-K

Martina88: :yes::-K

Skvělé díky za recept, rychlé a chutné :-*:-*:-*

Jája: V podstate máte pravdu, je to tak dávno, čo som ten prvý rec. pridávala, že mi to uniklo, jednoducho som na to zabudla a vyhľadávač ma sklamal, hľadala som asi zle. Ale mám dojem, že sú tu desiatky identických receptov tu pridávaných, takže tie moje dva sú zanedbateľné. (nie je to hermelín v oleji naložený s niečím , alebo originálne pečené zemiaky s nejakým korením.)
Želám pekný deň a veľa pekných chvíľ na týchto stránkach.

Nevím,ale mě přijdou oba Vaše recepty stejné,jen je tam přidaná uzená slanina.wwww.toprecepty.cz/recept/8750-testoviny-s-kysanym-zelim/

senky:ten nápad so zapekaním sa mi veľmi pozdáva...:-K

Jednoduché, rychlé a mezi tím vším masem proč ne:-?:yes::-K Pamatuju si, že mamka, když potřebovala ještě nastavit maso, zalila vejci a i se zelím zapekla;-)

Magdalenko,prudce jedlá fotka;-):-KToto jsem už hodně dlouho nedělala:-8a přitom je to tak dobré-jak s kyselým,tak s hlavkovým zelíčkem,mňam:-p:yes:

Hm,dobrá inspirace! Kdysi jsem jedla zapečené brambory s kyselým zelím, říkali tomu vlámské zelí a dodnes vzpomínám! Takže tato varianta je jistě taky velmi dobrá!

na tomhle si náš tatík strašně ulítává :-D

U nás sa robia fliačky len s hlávkovou kapustou, kyslá kapusta sa robí s haluškami, ale prečo nie ? Veď je to dobré ;-)

Velmi chutné jídlo, u nás na stole poměrně často +1:yes::-p

:-p pochutnala bych si, jednoduché a určitě chutné:yes::yes::-K

Magdalenko, zase jedna dobrotka:-p
já používám hlávkové zelí,
tak příště dám dle tebe kysané
posílám bod:yes::yes:

Díky za připomenutí:-p:yes:

maris:...si píš...:-D

magdalenka: máš to moc krásné, určitě pikantní:-p:-):yes:+2

rebeka:obyčajne robím takto halušky, ale som bola dnes lenivá...:-))

známý a mnou dlouho nedělaný.. díky za připomenutí;-):-)
a krásné foto:-K:-):yes::yes:

Tématické fráze:
zapečené těstoviny s klobasou, testoviny s kyselym zelim, těstoviny s klobásou, zapékané těstoviny s klobásou, těstoviny s kysaným zelím, zapecene testoviny se zelim a klobasou, těstoviny s kyselým se zelím, těstovinový salát s kyselým zelím, testoviny se zelim, těstoviny s kysaným zelím a slaninou, těstovinový salát s kysaným zelím, těstovinový salát s klobásou, zapečené těstoviny s kysaným zelím, klobása těstoviny yelí, klobásy se kysaným zelím, koláč se zelím a klobásou, těstoviny zapečené s kyselým zelím, zapecene testoviny s kyselym zelim, těstoviny se kysaným zelím, zapečené těstoviny s kyselým se zelím

Suroviny:
těstoviny, zelí, klobása uzená, pepř mletý, kmín celý, bobkový list, sůl, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu