Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 732 kJ / 1 609 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 234,57 g |
| Tuky | 53,77 g |
| Vláknina | 17,57 g |
| Cholesterol | 494 mg |
| Sodík | 1,50 g |
| Sůl | 3,55 g |
| Sacharidy | 43,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Palce ponecháme vcelku (8-10 kusů), promícháme je se solí, kmínem, nadrobno nakrájenou cibulí, rozetřeným česnekem a kečupem smíchaným s paprikovou pastou. Takto obalené maso necháme odležet 6 hodin, nebo i přes noc.
Krok 2: Pekáč vytřeme lžící sádla, rozložíme naložené maso a lehce podlijeme vodou. Pečeme do měkka pod pokličkou nebo alobalem. Jakmile je maso měkké, dopečeme odkryté za častého přelévání výpekem.
Krok 3: Podáváme s vařeným kysaným zelím a vhodnou přílohou jsou variace knedlíků z bramborového těsta (noky, koule, šišky, plátky knedlíků).
Zveřejněno 20. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brněnský vrabec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7J1B
Moje poznámka
Brněnský vrabec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7J1B
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 8 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 12 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 14 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 3 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 3 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 3 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 4 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 4 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 5 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 7 hodinami
Tématické fráze:
pečený vrabec,
moravský vrabec s kečupem,
pečený vrabci,
moravský vrabec z kýty,
brněnský vrabec se zelím,
jak naložit maso na moravského vrabce,
vrabec peceny,
moravský vrabec naložení,
cesky vrabec recept,
brněnske vrabci recepty,
maso na vrabce,
brnensky zavitek,
jak nalozit maso na vrabce,
naložení masa na vrabce,
brnesky dort,
vepřové maso brněnsky vrabec,
recept na brněnský brabec,
brněnské výpečky,
recept brnenske brabce,
pečené maso - brněnský vrabec
Suroviny:
palec vepřový,
sádlo vepřové,
cibule,
česnek,
kečup sladký,
pasta papriková,
kmín celý,
sůl,
pepř
Komentáře (21)
...pozdě udělal jsem z kostek cukr moučka, ten je totiž dražší a ušetříme tak mnoho peněz
... můžu nafotit kostkovej cukr, ten tady tutově neníííííí
nějaké cukroví v zásobě.. nebylo by