Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuskus na italský způsob

Toto jednoduché jídlo, inspirované chutěmi italské kuchyně, připravíte během pár minut. Kuskus se zalije horkým vývarem, krátce se opeče s rajčaty, česnekem a protlakem. Nakonec se přidají sýry, které vytvoří v teplé směsi krémovou strukturu.

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hanule

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie740 kJ /
177 kcal
Bílkoviny8,18 g
Tuky4,63 g
Vláknina6,28 g
Cholesterol 33 mg
Sodík 375 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy23,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuskus nasypeme do mísy, zalijeme horkým vývarem (nebo vodou s kostkou bujónu), přikryjeme a necháme 5 minut stát. Poté jej načechráme vidličkou a vmícháme olivový olej. Krok 2: Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 3: Na pánvičce rozehřejeme olivový olej, přidáme pokrájená rajčata a opékáme je, dokud nezměknou. Krok 4: Poté přidáme kuskus, rajský protlak, česnek, koření, sůl a pepř. Směs opékáme na mírném stupni, dokud kuskus nezačne lehce zlátnout. Krok 5: Nakonec přidáme oba druhy sýra. Jakmile se eidam začne rozpouštět, směs odstavíme. Krok 6: Na závěr dozdobíme olivami nebo čerstvou bazalkou.

TIP: Kuskus v naší kuchyni

Zveřejněno 3. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kuskus na italský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K1wJ

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kuskus na italský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K1wJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Rychlá dobrota, kterou dělám vždycky, když se mi nechce vařit – a nikdo to na výsledku nepozná.😊

Dnes jsem zoufale hledala co k večeři a tento recept mne zaujal, vyzkoušela jsem, moc mi to chutnalo, manžel si vzal jednu lžičku a odmítl. Budu si ho dělat častěji, jednoduché, lahodné. :yes:

Tak jsem recept vyzkousela k veceri a musim rict,ze nam to moc nejelo. Kazdy hold mame jine chutove bunky...

Kolik toho kuskusu? :) 500 nebo 250? :)

výborný recept se sýrem gottage

Prosím, kuskus jste připravovali 500 g nebo 250 g? Mám to dnes v plná vyzkoušet a mám jen půl krabice.
Děkuji za odpovědi.

výborné!!! moc díky za tip s tím sýrem cottage! nemá chybu!:yes:

Tenhle recept zbožňujeme :)

Výborný!!! :-) :yes:

dnes jsem udělala tento recept, bylo to poprvé, co jsem jedla kuskus a bylo to opravdu výborné, děkuji a přidávám bod.

Výborný recept. Mám ráda kuskus,ale po tom, co jsem objevila tenhle recept, už ho skoro nedělám jinak:-D Je to celkem rychlé a snadné a opravdu výborné:-K dávám bodík!:yes:

P.S.: jen jsem se chtěla ještě podělit o malý pokus: dala jsem tam místo cottage bez příchutě cottage mediteraneo (od meggle) to je příchut s rajčaty a olivami, a bylo to ještě o něco lepší:-)

Takhle vařím často.. Bod!

Včera jsem dělala večeři podle tohoto receptu a byla to opravdu mňamka! Budu určitě dělávat častěji :) :yes:

Dávám bod kuskus miluji:-K:yes:

Já kuskus zbožňuji, takže dávám bodík ! Dnes jsem zkoušela poprvé polentu a není to špatné, ale kuskus je kuskus.. ;-)

Tématické fráze:
kuskus recepty výborné, vyborny recept na kuskus, výborný kuskus, kuskus s olivami, jak vařit kuskus, zeleninový kuskus, recepty z cuscusu, kuskus s cottage, výborné recepty s kuskusem, recept na výborný kuskus, kuskus s rajčaty a olivami, kuskus recepty, marocký kuskus, kus kus s olivami, kuskus protlak, recepty kuskus, kuskus recept, kus kus na italský způsob, vynikajici kuskus, kus kus po italsku

Suroviny:
kuskus, vývar zeleninový, sýr eidam, rajče, česnek, sýr cottage, protlak rajčatový, koření na špagety, olivy, sůl, pepř mletý, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]